Fotograf: Lars Grönwall

Press images

Aktuell med: Titta 10 småkryp

Björn Bergenholtz är född 1962 och uppvuxen i lilla småländska Älmhult. Nu bor han och verkar i Stockholm.

I en hel del år strosade Björn omkring i tillvaron, reste runt i världen och jobbade här och där. Efter år av kortare jobb som vaktmästare, konstnär, lärarvikarie, valsafariguide, möbelsnickare och utställningsformgivare hamnade han 1995 i bokvärlden. Efter sin första bok var han fast; som fisken i vattnet.

Sedan barnsben har Björn varit intresserad, eller kanske mer nyfiket fascinerad, av djur. Det brukar synas i böckerna. Lite överallt i bilderna smyger märkliga djur omkring. Mest har det blivit fåglar. Både i bokform och ute i naturen. Men det är nog mest för att många av de andra djuren är så svåra att få syn på. För var ser man ett storögt spökdjur eller en nyfiken mandrill i närheten av Stockholm? 

Björn Bergenholtz bilder utmärker sig med sin exakta detaljrikedom. Han har gjort flera böcker där djur och natur har spelat huvudrollen, bland annat succéserien Känn igen 25, en serie på 10 böcker som även finns som samlingsvolym: Känn igen 250.

Läs mer Dölj
87 kr Bok - Board book
Utgiven: mars 2020
87 kr Bok - Board book
Utgiven: mars 2020
120 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2020
85 kr Merch - Pysselbok
Utgiven: mars 2020
163 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2019
67 kr Bok - Board book
Utgiven: mars 2019
130 kr Bok - Inbunden
Utgiven: november 2018
97 kr Merch - Sällskapsspel
Utgiven: mars 2018
149 kr Bok - Flexband
Utgiven: mars 2018
67 kr Merch - Pysselbok
Utgiven: mars 2018
69 kr Nedladdningsbar bok - PDF
Utgiven: augusti 2017
59 kr Nedladdningsbar bok - PDF
Utgiven: juni 2017
59 kr Nedladdningsbar bok - PDF
Utgiven: juni 2017
59 kr Nedladdningsbar bok - PDF
Utgiven: juni 2017
59 kr Nedladdningsbar bok - PDF
Utgiven: juni 2017
Titta 10 fåglar
”En genial pekbok [...] Bilderna följs av en kort karakteristik text som känns såväl humoristisk som träffsäker [...] Som ingång till naturens gränslösa värld har boken en viktig funktion att fylla. Helhetsbetyg: 5.” Uno Nilsson
BTJ
Titta 10 småkryp
”Den kan fängsla småbarnet att själv bläddra i och fokusera på de vackra bilderna eller läsas tillsammans med vuxen och skapa samtal om några vanliga småkryp som är lätta att finna i naturen. Helhetsbetyg: 4.” Bengt Magnusson Björksten
BTJ
Hur ser man djur?
"På femton uppslag presenteras olika sorters djurgrupper på vänstersidan. Och – BAM – på högersidan står det hur man kan göra för att få se dem!"
Sveriges Radio Naturmorgon
Hur ser man djur?
"Förutom fakta om djurgrupper som fjärilar, däggdjur, småkryp, huggormar, fåglar och fiskar – vackert och verklighetstroget illustrerade – finns här tips på hur man faktiskt ska göra för att upptäcka djuren ute i det vilda, i stället för via en skärm."
Helsingborgs Dagblad

NYHETER

Vinnare av Svensk Bokkonst 2019!

Svensk Bokkonst har presenterat pristagarna för 2019. Bland dem finns Luftslott och synvillor av Björn Bergenholtz och Min syster är ett spöke av Lena Sjöberg.

Upptäck naturen och få syn på djuren, på riktigt!

Att det finns olika djur, det vet varenda kotte. Det finns älgar och rävar, gäddor och getingar, paddor och nyckelpigor, sälar, maskar, kråkor, fjärilar och många fler. Men hur får man se dem i verkligheten? Det vet Björn Bergenholtz som i en ny bok delar med sig av sina bästa tips.

”Måste alla böcker vara fyrkantiga?”

Luftslott och synvillor är en bok olik alla andra, både till innehåll och utförande. Ett snedskuret praktverk i stort format fyllt av tankeväckande bilder i Björn Bergenholtz omisskännliga stil.

Fotograf: Lars Grönwall

Grattis Björn Bergenholtz! Vinnare av priset Din bok - Vårt val

Svenska Bokhandelsmedhjälpareföreningens årliga pris tilldelas Björn Bergenholtz bok Lejoparden.

 

Foto: Lars Grönwall

Känn igen 250 djur och växter – barnens stora naturbok!

Hur ser man skillnad på en mus och en råtta? Vilket träd kan bli högst? Och vilken insekt ”spottar” i gräset?

Foto: Lars Grönwall
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår