Aktuell med: Jagad

Kevin Brooks växte upp i Pinhoe nära Exeter i sydvästra England med två bröder, en äldre och en yngre. Kevins pappa dog 1979, men hans mamma bor kvar i barndomsstaden. Kevin Brooks studerade psykologi och filosofi vid universitetet i Birmingham. Han bor nu med sin fru i Manningtree - Englands minsta stad.

Kevin Brooks har i hela sitt vuxna liv försökt försörja sig på musik, konst eller skrivande. Han har dock tvingats skaffa "riktiga" jobb för att överleva. Bland annat har han arbetat som läskförsäljare på London Zoo, på en järnvägsstation och ett krematorium. Med detta i bagaget njuter han nu fullt ut av att vara författare.

I en intervju på internet säger Kevin att:
"Jag älskar att skriva, det är vad jag gör hela tiden - tänker, skriver, skapar nya världar. För första gången i mitt liv vaknar jag på morgonen och ser fram emot att få gå till jobbet. Jag får kliva upp när jag vill, ha vilka kläder jag vill, jag behöver inte raka mig varje dag och jag kan gå långa promenader med min underbara hustru och vår hund precis när jag vill. När jag får frågan vad jag sysslar med, kan jag nu stolt svara: Jag är författare, i stället för att svävande svara: Hmm, jag jobbar på järnvägsstationen, men...

Kevins litterära förebilder är bland andra Jack Kerouac, Raymond Chandler, Cormac McCarthy och J D Salinger. Och det märks på hans stil!

Läs mer Dölj

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår