Fotograf: Okänd

Press images

Aktuell med: Kaninen som längtade hem
Född: 1948
Bosatt: i Upplands Väsby norr om Stockholm, en förort som balanserar mellan skog och flygplan.
Familj: tre barn, en man, två kaniner.
Präglad av: Södra Norrlands inland, där jag växte upp.
Varför jag skrivit tre barnböcker om kaniner: för att den första handlade om att det var svårt att bli lämnad på dagis, och den berättelsen var mig omöjligt att skriva så länge som det handlade om människobarn.
Vilken slags författare jag är: en som helst skriver om vardagen, verkar det som. Trots kaninerna.
Vad jag gjort tidigare: i femton år var jag anställd på Kamratposten, Sveriges bästa (barn)tidning. Under den tiden skrev jag också min första bok, Mensboken.
Vad jag arbetar med när jag inte skriver böcker: som frilansjournalist. Att skriva är nödvändigt, det är att kommunicera. Inte bara med andra, också med mig själv.
Lycka när det gäller skrivande:
att få till det, och att någon ser det.
Ett bra ord: kanske förmiddagskaffe, trots att jag sällan dricker det.
Ett dåligt ord: Self Storage. Hur säger man i plural, bestämd form? Ja, vad är det egentligen? Ett slags lager man kan hyra på stan. Tror jag.
Läs mer Dölj
59 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Michel Riddez
Utgiven: januari 2020
59 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Michel Riddez
Utgiven: januari 2020
59 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Michel Riddez
Utgiven: januari 2020
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2019
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2019

SENASTE RECENSIONERNA

Kaninen som inte ville sova
Pressröster om Lilian Edvalls Kaninen-böcker "Alla som någonsin varit det minsta avundsjuka känner lätt igen sig i kaninens känslokarusell." "Illustrationerna skulle nästan kunna stå för sig själva, så starkt är bildspråket." Jessica Gottberg, DN"Säg den unge (och förälder) som inte känner igen sig i denna underhållande och klarsynta bok, perfekt som godnattsaga." Aftonbladet"Det här är en klok, empatisk bok om syskonsvartsjuka med bilder i samma varma ton och lågmälda stil som texten, där dialogen - inre och yttre - är på pricken." Elisabeth Lundgren, btj"- - behagligt mild och välstämd färgskala och ett suveränt kroppspråk i de mjuka texkningarna." Britt Jakobsson 

NYHETER

Lyssna till en godnattsaga!

Nu finns Lilian Edvalls fina berättelser om Kaninen inlästa som ljudböcker, däribland Kaninen som inte ville sova. Här tipsar vi om flera mysiga godnattsagor som finns att lyssna till hos Storytel och de andra ljudbokstjänsterna.  

Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår