Fotograf: Ewa Stackelberg

Press images

Aktuell med: Tiger, Tiger, Tiger

Åsa Lind, född 1958 i Ångermanland, debuterade som barnboksförfattare 1995 med Troll-Tula och Nisse. Sedan debuten har hon skrivit ett tjugotal böcker, såväl fakta som skönlitteratur. Mest känd är hon för böckerna om Sandvargen och Zackarina. Sandvargen belönades med Nils Holgersson-plaketten 2003 och Mera Sandvargen blev Augustnominerad samma år. Sandvargen är översatt till 20 språk och har blivit en modern klassiker. 

2014 tilldelades Åsa Lind Kulla-Gullapriset, med motiveringen: ”I sina böcker visar hon att allt är möjligt att säga, att alla färger och dofter är möjliga att beskriva, om man har språket i sin tjänst. Med poetisk blick skriver hon om ögonblickets betydelse, om upptäckter och hemligheter, om slumpen, fantasin och sorgen. Ja, allt det som finns i barns och vuxnas inre. I Åsa Linds berättelser är avståndet inte långt mellan de små tingen i vardagen och de stora livsfrågorna. Här kan en lek under en sjal rymma en hel värld, ett möte på en strand öppna blicken mot världsalltet.”

2019 nominerades hon tillsammans med illustratören Joanna Hellgren till Augustpriset för Tiger, Tiger, Tiger. Juryns motivering lyder: ”På rytmiskt följsam vers och genom ett visuellt originellt och dynamiskt bildberättande följer läsaren ett barns upptäcktsfärd och helt apropå-lekar i grannskapet. De återkommande tankarna på katten Tiger finns med som ett grundackord, men berättelsen går inte ut på att hitta katten (den kommer när den själv vill), utan om att vara i barnets värld, genom täta nedslag i stämningar och vardagshändelser.”

Läs mer Dölj
114 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2019
99 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2017
119 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2017
119 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2016
114 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2016
114 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2016
101 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2016
119 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2015
119 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2015
102 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: september 2012
144 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: maj 2006
Tiger, tiger, tiger
"Genom ett grannlandskap i tjock, mättad färgkulör går letandet och blir till ett riktigt litet vardagsäventyr för de yngsta."
Smålänningen
Tiger, tiger, tiger
”Ljuvlig berättelse om ett barn och grannens tigrerade katt, med roliga, tydliga illustrationer.”
M-magasin
Tiger, tiger, tiger
”Tiger, Tiger, Tiger är en fin, stämningsfull bilderbok med spänning ur barnets perspektiv. Helhetsbetyg: 4.” – Gunnar Åberg
BTJ
Den avhuggna handen
"en rolig, överraskande och drivet berättad historia med känsla för målgruppen. Åsa Linds berättelse ackompanjeras av Johan Unenges finurliga och humoristiska ritkonst. Helhetsbetyg: 4." /BTJ

NYHETER

Tre nomineringar till Augustpriset 2019!

Tiger, Tiger, Tiger, Jordgubbsbarnen och Mitt storslagna liv har chans att vinna Augustpriset i kategorin Årets svenska barn- och ungdomsbok.

Fotograf: Magnus Liam Karlsson

Den allra finaste högläsningen för de yngsta

Åsa Linds rimmade vers i kombination med Joanna Hellgrens bilder skildrar stor dramatik och starka känslor i litet format. Det blir ett mästarmöte i text och bild!

Illustratör: Joanna Hellgren
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår