Fotograf: Göran Segeholm

Aktuell med: Pojken från längesen Hemsida: www.lundberghahn.se

När jag var liten ville jag bli astronaut, upptäcktsresande eller författare. Jag växte upp i en by i Västerbotten och tillbringade en stor del av 70-talet med att drömma mig ut på äventyr. Så småningom blev jag vuxen och kunde kalla mig en massa saker: tågluffare, pedagog, göteborgare, mamma.

Jag förstod att hela livet är en upptäcktsresa, och att det är bra att ha med sig en anteckningsbok. Idéer kan ju dyka upp precis när som helst!

När jag 1999 skrev min första barnbok, Fågeltjuvarna, gjorde jag en ny sorts resa – tillbaka till min egen inre 10-åring. Att skriva för barn innebär för mig att jag måste ta kontakt med barnet där inne.

Numera kombinerar jag skrivandet med att göra författarbesök, hålla skrivarverkstäder i skolan och vara kursledare på skrivarkurser för vuxna. Och jag har kommit på att upptäcktsresande och författande liknar varandra. Även om jag planerar mina resor och mina berättelser så vet jag faktiskt aldrig riktigt vad som ska hända när jag ger mig iväg. Det är därför det är så spännande!

Astronaut, då? Tja, varför inte? Jag har ju insett fantasins och berättelsens kraft: Kroppen behöver inte ens följa med – man kan ge sig ut i universum ändå.

------------------------------------------

Namn: Kerstin Lundberg Hahn
Född: 1962
Uppvuxen i Västerbotten
Bosatt i Göteborg med man och två barn

Kerstin tilldelades En bok för allas vänners läsfrämjarpris 2016.

"Kerstin Lundberg Hahn skriver uppskattade böcker för barn i mellanåldern och yngre ungdomar. Spänning och humor är utmärkande för hennes berättarstil och böckerna passar utmärkt för högläsning.

Kerstin bedriver en omfattande lässtimulerande verksamhet med författarbesök på skolor och bibliotek runt om i landet. Hon håller berättarverkstäder för yngre barn och omvittnat inspirerande skrivarverkstäder för 8-12-åringar. Hon är generös med att sprida sina erfarenheter genom workshops till bibliotekarier och pedagoger.

Kerstin Lundberg Hahn är en värdig mottagare av En bok för allas vänners läsfrämjarpris!"

(ur juryns motivering)

------------------------------------------

Priser och utmärkelser:

Vinnare i Bokjuryn 2012 för Skuggan i väggen (i kategori Kapitelböcker 9–12 år)
Nominerad till Nils Holgersson-plaketten för Skuggan i väggen (2013)
Vinnare i Bokjuryn 2013 för Barnkolonin i kategorin Ungdom
En bok för allas vänners läsfrämjarpris 2016

Läs mer Dölj
Pojken från längesen
”Trots att jag är betydligt äldre än målgruppen är boken svår att lägga ifrån sig. Spännande och nästan trovärdig trots det övernaturliga. Fint flyt i berättandet, en bra story och svartvita bilder fångar läsaren.”
Nerikes Allehanda
Pojken från längesen
”Vilken fantastisk högläsningsbok (…) med mästerligt stämningsskapande blyertsteckningar av Elisabeth Widmark, får en fängslande spökhistoria bilda ram för en tidsresa och en stark berättelse om andra världskriget” Lena Kjersén Edman
Tidskriften Svenskläraren
Pojken från längesen
”Just när man tänker att nu är väl allt berättat om spöken, kommer denna pärla till berättelse. Ren njutning språkligt och med en vinkling som känns fräsch.”
Barnens bibliotek
Pojken från längesen
”En bok som jag garanterat kommer att rekommendera för barn i mellanåldern som letar efter ”läskiga böcker” som ändå inte orsakar mardrömmar. Vänskapens kraft lyser starkt genom hela berättelsen.”
Bokkoll.se

NYHETER

”Pulsen ökar, vi ryser, håller andan”

Kerstin Lundberg Hahn skriver böcker som är fulla av spänning och humor och passar utmärkt för högläsning. Inspirationen hittar hon i de uppslukande läsupplevelser hon själv hade som barn.

Foto: Göran Segeholm
123 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2017
56 kr Bok - Pocket
Utgiven: maj 2016
127 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2016
19 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: september 2015
101 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: augusti 2015
101 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: augusti 2014
101 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: oktober 2013
126 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: juni 2012

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår