Fotograf: Ulla Montan 2017

Aktuell med: Fabler och andra berättelser

Jockum Nordström, född 1963, är utbildad på Konstfack och på Kungliga Konsthögskolan i Stockholm.

Jockum har medverkat som illustratör i Dagens Nyheter och Kamratposten, skrivit och illustrerat de fem barnböckerna om Sailor och Pekka och haft separatutställningar i Stockholm, London och New York. 

Han har fått utmärkelser som bl.a. Stora svenska illustratörspriset från Illustratörcentrum, Heffaklumpen, Elsa Beskow-plaketten.

Läs mer Dölj
279 kr Bok - Inbunden
Utgiven: februari 2018
121 kr Bok - Halvklotband
Utgiven: juni 2014
121 kr Bok - Halvklotband
Utgiven: april 2014
121 kr Bok - Halvklotband
Utgiven: april 2014
117 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: juni 2013
117 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: juni 2013
159 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: april 2013
Fabler och andra berättelser
"Ett magiskt läsäventyr om tidlösa frågor för alla åldrar. Helhetsbetyg 5." - Boel Peterson
BTJ
Fabler och andra berättelser
"Tolstojs spännande fabler passar för alla"
Fabler och andra berättelser
"Jockum Nordström får det att rista i bokuppslaget när lejon och björn slåss i 'Fabler och andra berättelser'." [...] "När Lev Tolstojs fabler, i Ylva Mörks lättsamma översättning, levererar kärnfulla korthistorier om ”Lejonet och musen”, ”Roten till allt ont i världen”, ”Den blinde och mjölken” och andra fabler bygger illustrationerna sin egen parallellvärld."
Dagens Nyheter
Fabler och andra berättelser
”Denna fantastiska bok skapad av två mästare från olika sekler är härlig att få i sin hand och bläddra i. [...] De rikt varierade karaktärerna möter ofta ett drastiskt öde som väcker funderingar om etik och relationer och som öppnar för angelägna samtal under läsningen. Språket i Ylva Mörks nyöversättning är enkelt och ledigt och fångar snabbt läsaren. Illustrationerna gjorda i en variationsrik collageteknik fyller de stora boksidorna. Att följa de naivistiska figurerna, där gränsen mellan människa och djur ofta suddas ut, är oupphörligt spännande. Fabler och andra berättelser är ett magiskt läsäventyr om tidlösa frågor för alla åldrar. Helhetsbetyg: 5.” Boel Peterson
BTJ

NYHETER

Jockum Nordström illustrerar Lev Tolstojs fabler

Bilderboken Fabler och andra berättelser är ett unikt samarbete mellan den ryska författaren Lev Tolstojs barnbarnsbarn Daniil Tolstoy och konstnären Jockum Nordström.

Illustration: Jockum Nordström

Jockum Nordström illustrerar Lev Tolstojs berättelser i ett unikt samarbete på Rabén & Sjögren

I februari 2018 släpper Rabén & Sjögren boken Fabler och andra berättelser, ett unikt samarbete mellan den ryska författaren Lev Tolstojs barnbarnsbarn Daniil Tolstoy och konstnären Jockum Nordström. 

Foto: Ulla Montan
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår