Fotograf: © Mary McCartney 2015

Press images

Aktuell med: Quidditch genom tiderna Hemsida: www.jkrowling.com

J.K. Rowling är författaren till de mångfaldigt prisbelönta böckerna om Harry Potter. Böcker som slagit alla rekord. De är älskade av läsare över hela världen, serien har sålt över 500 miljoner exemplar, översatts till över 80 språk och blivit åtta filmsuccéer.

J.K. Rowling har skrivit tre bredvidläsningsböcker för välgörenhet: Quidditch genom tiderna och Fantastiska vidunder och var man hittar dem (för Comic Relief och Lumos), och Barden Beedles berättelser (för Lumos). Hon har även skrivit ett filmmanus inspirerat av Fantastiska vidunder och var man hittar dem, vilket blev starten för en serie på fem filmer. J.K. Rowling har också varit med och skrivit en teaterpjäs, Harry Potter och Det fördömda barnet, del ett & två, som hade premiär i Londons West End sommaren 2016.

2012 lanserades J.K. Rowlings digitala plattform Pottermore, där fans kan ta del av nyheter, nyskrivna texter och artiklar, samt originalmaterial av författaren. Hon är också författare till vuxenromanen Den tomma stolen, och kriminalserien The Strike, skriven under pseudonymen Robert Galbraith. J.K. Rowling har fått många priser och utmärkelser, bland dem brittiska imperieorden för sina insatser för barnlitteraturen, franska Légion d’Honneur och Hans Christian Andersen-priset.

Läs mer Dölj
289 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2020
180 kr Bok - Inbunden
Utgiven: november 2019
229 kr Bok - Inbunden
Utgiven: november 2019
259 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2019
209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2019
229 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2019
180 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2019
180 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2019
229 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2019
195 kr Bok - Flexband
Utgiven: juni 2019
201 kr Bok - Flexband
Utgiven: juni 2019
201 kr Bok - Flexband
Utgiven: juni 2019
201 kr Bok - Flexband
Utgiven: juni 2019
201 kr Bok - Flexband
Utgiven: juni 2019
201 kr Bok - Flexband
Utgiven: juni 2019
Quidditch genom tiderna
”Emily Gravetts illustrationer gör den nya upplagan till en helt annan bok. [...] Gravetts bilder präglas av en rikedom och en småknasig humor som väl följer nivån på Rowlings text. Helhetsbetyg: 5” Henrik Halvarson
BTJ
Harry Potter och Den flammande bägaren
”Som i tidigare delar är Jim Kays illustrationer storslagna i fantastiskt klara färger, ibland över dubbla uppslag, och när det hotfulla närmar sig visas hela skalan av mörkt. Helhetsbetyg: 5.” Karin Karlstrand
BTJ
Grindelwalds brott
”Det är mycket action, trolleri och vidunderliga djur med de mest otroliga krafter. Men även mycket om människors drömmar om kärlek och tillhörighet och rädsla för utanförskap. Helhetsbetyg: 4.” – Karin Karlstrand, BTJ
Harry Potter och Det fördömda barnet
"Trots periodvis lite rörig text på grund av alla scenanvisningar drivs läsningen framåt. Harry Potter som en vuxen man, som jobbar med sitt faderskap och sitt förflutna, kan inte bli annat än ett spännande återseende." – Karin Karlstrand,
BTJ

NYHETER

Nya lärarhandledningar till Harry Potterböckerna

Nu finns lärarhandledningar till Harry Potter och De Vises Sten, Harry Potter och Hemligheternas kammare och Harry Potter och Fången från Azkaban att ladda ner helt gratis.

Vuxnare och argare mugglare

20 år har gått sedan den första Harry Potter-boken kom ut på svenska. Nu upptäcker en ny generation J.K. Rowlings magiska värld. Är det annorlunda att vara ett Potterhead 2019 jämfört med 1999? Vi pratade med två som vet.

Världspremiär för en ny, illustrerad, Harry Potter!

Julklappen till alla Potterheads är säkrad! Nu kommer Harry Potter och Den flammande bägaren i lyxig utgåva illustrerad av den prisbelönta konstnären Jim Kay. Låt dig sugas in i en magisk upplevelse!

Illustration: Jim Kay

Potters 20-årsdag firas med en ny podd

Nu, på 20-årsdagen sedan den första Harry Potter-boken kom ut på svenska, lanseras Potterpodden – Harry Potter bok för bok där gäster som artisten Janice, författaren Jonas Gardell och skådespelaren Björn Kjellman läser och analyserar sönder böckerna tillsammans med programledaren Marie Birde.

Foto: Eva Edsjö

11 viktiga Harry Potter-datum!

Den 31 juli firar många Potterheads Harry Potters födelsedag. Och det är inte det enda datumet från J.K. Rowlings magiska värld att högtidlighålla eller hålla koll på. Här är tio andra vikiga Potter-datum. 

Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår