Fotograf: © Mary McCartney 2015

Press images

Aktuell med: Harry Potter: Ett magiskt år Hemsida: www.jkrowling.com

J.K. Rowling är författaren till de sju Harry Potter-böckerna, som har sålt över 500 miljoner exemplar, översatts till över 80 språk, och blivit åtta filmsuccéer. Hon har även skrivit tre bredvidläsningsböcker för välgörenhet, däribland Fantastiska vidunder och var man hittar dem, som senare blivit en serie filmer. Berättelsen om Harry som vuxen fortsatte i en pjäs, Harry Potter och Det fördömda barnet, som J.K. Rowling skrev tillsammans med pjäsförfattaren Jack Thorne och regissören John Tiffany.

2020 återkom författaren till barnböckerna med sagan The Ickabog, som först publicerades online gratis för barn i lockdown, och vars bokintäkter donerats till särskilt utsatta grupper som drabbats av Covid-19-pandemin.

J.K. Rowling har tilldelats många priser och utmärkelser för sitt skrivande, även för sin deckarserie skriven under pseudonymen Robert Galbraith. Bland dem brittiska imperieorden för sina insatser för barnlitteraturen, franska Légion d’Honneur och Hans Christian Andersen-priset. Hon stödjer ett stort antal välgörande ändamål via sin organisation Volant, och är grundare av välgörenhetsorganisationen Lumos, som arbetar för utsatta barn.

Så länge hon kan minnas har J.K. Rowling velat skriva, och hon är som lyckligast då hon sitter i ett rum och fantiserar ihop historier. Hon bor i Skottland med sin familj.

Läs mer Dölj
269 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2021
139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2021
219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2020
273 kr Merch - Månadskalender
Utgiven: september 2020
180 kr Bok - Inbunden
Utgiven: november 2019
199 kr Bok - Inbunden
Utgiven: november 2019
229 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2019
199 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2019
169 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2019
169 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2019
199 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2019
179 kr Bok - Flexband
Utgiven: juni 2019
179 kr Bok - Flexband
Utgiven: juni 2019
179 kr Bok - Flexband
Utgiven: juni 2019
179 kr Bok - Flexband
Utgiven: juni 2019
Julegrisen
"Det är en hjärtevarm, magisk jul­saga /.../ en extra läsfest för en farmor. Det är mycket skickligt. Boken är röd och guldig, som en jul ska vara." Amelia Adamo
M-magasin
Julegrisen
"Julegrisen är en välskriven bladvändare."
Vi Läser
Julegrisen
”En förtrollande saga som gjort för högläsning” Ingalill Mosander
Aftonbladet
Julegrisen
"Det är en riktigt bra, om än lite mångordig, historia. Fylld av hjärta, spänning, tomtar, trasiga änglar, självuppoffrande grisar och allegoriska ambitioner. [...] Men skälet att man faktiskt älskar den här boken, för det gör jag litegrann, är att Rowling är så hundra procent lojal med sin huvudperson, det utsatta barnet." Hanna Höglund 
Expressen

NYHETER

J.K. Rowlings nya barnbok är här!

J.K. Rowling är tillbaka med sin första barnbok på svenska sedan Harry Potter. Tänk om det fanns en plats för alla borttappade saker. En plats, där kärlek kunde väcka dem till liv. Och där man kunde återfinna det man en gång förlorat. Häng med på ett oförglömligt högläsningsäventyr – där huvudpersonen är baserad på ett verkligt gosedjur.

Illustration: Jim Field

Så här blir J.K. Rowlings nya barnbok

Den 12 oktober smäller det. Då släpps Julegrisen, J.K. Rowlings första barnbok sedan Harry Potter. I dag avslöjas omslaget, illustrerat av prisbelönta Jim Field.

J.K. Rowling ger ut ny barnbok på Rabén & Sjögren till julen 2021

En pojke och hans gosedjur kommer att förändra allt … Rabén & Sjögren har den stora glädjen att meddela att vi ger ut J.K. Rowlings nya barnbok, Julegrisen, tisdagen den 12 oktober 2021.

Foto: Debra Hurford Brown © J.K. Rowling

Nya lärarhandledningar till Harry Potterböckerna

Nu finns lärarhandledningar till Harry Potter och De Vises Sten, Harry Potter och Hemligheternas kammare och Harry Potter och Fången från Azkaban att ladda ner helt gratis.

Vuxnare och argare mugglare

20 år har gått sedan den första Harry Potter-boken kom ut på svenska. Nu upptäcker en ny generation J.K. Rowlings magiska värld. Är det annorlunda att vara ett Potterhead 2019 jämfört med 1999? Vi pratade med två som vet.

Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår