Fotograf: Magnus Liam Karlsson

Press images

Aktuell med: Ballongfararen

Mårten Sandén är född 1962 och bosatt i Stockholm. Han är författare och låtskrivare på heltid, men har psykologexamen och en fil kand i samhällsvetenskapliga ämnen. Familjen består av hustru och fyra barn.

Mårten Sandén är ledamot av Svenska Deckarakademin och Svenska barnboksakademien. Han fick Lunds kommuns Kulturpris 2009, Spårhunden för Fantomerna 2012 och 2015 tilldelades han Astrid Lindgren-priset med motiveringen: "För ett omfattande, rikt och betydelsefullt författarskap inom såväl magisk realism och spänning som vardagsnära utsatthet, väl förankrat hos unga läsare i alla åldrar."

Läs mer Dölj
169 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juni 2017
139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2016
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2016
110 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juni 2016
119 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2016
157 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2015
101 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: september 2015
96 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: januari 2015
113 kr Bok - Halvklotband
Utgiven: september 2014
129 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: juli 2014
59 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: april 2014
113 kr Bok - Halvklotband
Utgiven: januari 2014
110 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: oktober 2013
108 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: mars 2012
49 kr Bok - Pocket
Utgiven: mars 2011
Älvsommar
”Stämningen i "Älvsommar" består av en tidlös, magisk realism full av Stockholmsromantik.” /DagensETC ”Handlingen är spännande och tar barnläsarna på allvar genom att låta vissa ämnen bara antydas, med möjlighet att öppna upp till samtal mellan den som läser ihop. Ämnen som mod, ilska, sorg och kärlek behandlas i berättelsen.”
Älvsommar
”Det blir precis lagom farligt, och sagoformen är i sig en trygghet när man vet att det kommer att sluta lyckligt.” Lotta Olsson ”'Älvsommar' är en sommarsaga för den som vill drömma, en högläsningssaga om sommarnattsmagin som döljer sig i alla gäckande skuggor även i stadens gränder och prång.”
www.dn.se
Älvsommar
”Detta är en rik, vimlande, händelsetät bok, men med ett lugnt berättartempo och en spänning som byggs upp underifrån. Det finns något i Sandéns ton som så oerhört väl samspelar med Bodéns bilder.” /GP ”Det hela är tungt laddat av grekiskt drama, med en vanvettig moderskärlek i centrum. Ja, det finns så många detaljer i den här historien att jag skulle vilja tapetsera ett rum med den.”Stina Nylén
Älvsommar
”... en saga, med tät stämning, spännande cliffhangers och magiska Stockholmsmiljöer” /Bladen Brinner ”Det är ju sen gammalt att Mårten Sandén hittat nån slags direktlänk till mina tårkanaler - jag blir alltid helt otroligt berörd av hans berättelser. Han SER sina karaktärer, tycker jag. När ingen annan ser dem. Och det finns nästan alltid ett stråk av ensamhet, sorg och längtan med i hans texter. Så ja, jag lipar även när jag läser "Älvsommar". Men mest är den (precis som "Skorstensjul") en saga, med tät stämning, spännande cliffhangers och magiska Stockholmsmiljöer (Lina Bodéns alla hustak mot sommarhimlen! Ja, jädrar).”

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.