Fotograf: Karin Alfredson

Press images

Aktuell med: Kissboken

I Sverige är Pernilla Stalfelt, född 1962, mest känd för succéboken Bajsboken (Eriksson & Lindgren). Sedan debuten 1996 med Hårboken har Pernillas böcker väckt stor uppmärksamhet och förtjusning, både bland publik och press.

"Barnboksförfattaren Pernilla Stalfelt har vunnit många fans med sina humoristiska och konkreta böcker som inte väjer för livets svåra frågor."
Lisa Boda, Svenska Dagbladet

"Pernilla Stalfelt överraskar alltid. Hon är komikern in absurdum."
Lisa Henriksson, Opsis Kalopsis

Pernilla har belönats med Elsa Beskow-plaketten (1997 för Hårboken), Expressens barnbokspris Heffaklumpen (2001 för Kärlekboken) och Rabén & Sjögrens Astrid Lindgren-pris (2004 för hela sitt författarskap). Hon har också varit nominerad till det prestigefyllda Deutscher Jugendliteraturpreis för Dödenboken och har tilldelats Klax-Award i Berlin.

Klax-Award har delats ut sedan 1995 till personer med "stor förståelse för barns drömmar, önskningar och levnadsvillkor" som "bevarat en stor portion barnasinne och som kontinuerligt engagerar sig kreativt för barn." Pernilla Stalfelt är den första svensk som får Klax-Award.  

Pernillas böcker finns översatta till en rad språk: danska, engelska, finska, holländska, katalanska, koreanska, norska, spanska, slovenska och tyska. 

Läs mer Dölj
149 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juni 2019
67 kr Merch - Pysselbok
Utgiven: juni 2019
58 kr Merch - Pysselbok
Utgiven: september 2018
59 kr Nedladdningsbar bok - PDF
Utgiven: juni 2017
59 kr Nedladdningsbar bok - PDF
Utgiven: juni 2017
115 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2017
149 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: december 2015
155 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: april 2015
149 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2014
149 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: februari 2014
48 kr Merch - Pysselbok
Utgiven: augusti 2013
149 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: augusti 2013
151 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: augusti 2012
102 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: augusti 2011
151 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: maj 2011
Kissboken
” Underbar blandning av humor och fullt seriösa upplysningar.”
Vi Föräldrar
Kissboken
”De många bilderna är, som alltid hos denna prisbelönta och renommerade illustratör och författare, roliga, uttrycksfulla och ärliga. Rekommenderas varmt. Helhetsbetyg: 5.” – Annika Övermyr
BTJ
Tidenboken
”Pernilla Stalfelt är fortfarande en mästare på att plocka upp barns funderingar kring ett ämne och besvara dem på ett högst finurligt sätt. Faktiskt så filosofiskt att det här blir en bok för alla åldrar.” /Vi Föräldrar
Tidenboken
"En bok av Pernilla Stalfelt är som en stor och efterlängtad påse godis [...] Tidenboken är perfekt för nyfikna barn som vill diskutera vilka vi är och varifrån vi kommer." /Eskilstuna-Kuriren

NYHETER

Kiss – nästan lika kul som bajs?

Äntligen kommer uppföljaren till Bajsboken! I Pernilla Stalfelts Kissboken får du veta vem som kan bajsa utan att kissa och vem som kan kissbajsa. Det är roligt, knäppt, befriande – och förstås på största allvar.

Foto: Karin Alfredson
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår