Fotograf: Kajsa Göransson

Press images

Mats Wänblad är en mångsidig författare och översättare. Han skriver alltifrån bilderböcker till faktaböcker (bl.a. faktaboksserien om Rut och Knut och delar i serien Så funkar det). På senare år har Mats även skrivit en hel del skönlitterärt för barn i skolåldern, däribland den älskade och ständigt aktuella lättlästserien Familjen Monstersson, som han skapar tillsammans med illustratören Pelle Forshed.

Läs mer Dölj
89 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2021
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2021
69 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: oktober 2020
69 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: oktober 2020
69 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: oktober 2020
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2020
69 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: juli 2020
134 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juni 2020
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2020
99 kr Bok - Danskt band
Utgiven: april 2020
139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2020
100 kr Merch - Sällskapsspel
Utgiven: april 2020
79 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2019
79 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2019
99 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2018
Vårt lilla landslag - seriespelet
"Vårt lilla landslag - seriespelet är en varm och positiv lättläst serie om fotboll som engagerar både genom text och bild. matcher. Helhetsbetyg: 4." Piroska Bakran
BTJ
Familjen Monstersson: Pappa Monstersson fyller år
”Författaren Mats Wänblad kan konsten att berätta medryckande med ett enkelt språk. Bilderna, tecknade av Pelle Forshed, är fina. Med sina tuschliknande linjer och starka färger berättar bilderna parallellt med texten på bästa sätt. [...] Detaljrikedomen lockar till klurig (och bra) bildläsning, för här händer saker som inte återges i text. Jag rekommenderar varmt Pappa Monstersson fyller år till de skräcklystna nybörjarläsarena. Helhetsbetyg: 4.” Anna Hjerpe
BTJ
Vårt lilla landslag och stora klubben
Liksom i tidigare delar av serien är det lätt att bli engagerad, samtidigt som problemlösningar presenteras på ett enkelt pedagogiskt sätt utan pekpinnar, vilket tydliggör viktiga ställningstagande och insikter för många fotbollsspelande barn [...] (och deras föräldrar). Vårt lilla landslag och stora klubben har en lättläst text som samspelar fint med de uttrycksfulla bilderna av Maria Andersson Keusseyan, och gör detta till en varm och realistisk berättelse om kamratanda och fotbollsspelande. Helhetsbetyg: 4.” Piroska Bakran
BTJ
Vårt lilla landslag spelar VM
"Det är en glädje att läsa Vårt lilla landslag spelar VM. Helhetsbetyg: 5." Staffan Engstrand [...] "Det är lågmält, enkelt och fint gestaltats. Under ytan finns så mycket känslor, glädje, förväntan och rivalitet. Det är nästan lite märkligt att en så enkel berättelse kan innehålla så många nyanserade känslor. Maria Andersson Keusseyans enkelt uttrycksfulla illustrationer i färg är lika geniala. De lyser av tydlighet, närvaro och värme."
BTJ

NYHETER

Lättläst med Katten Nils och Familjen Monstersson

I två helt nya böcker i vår populära Lättläst-serie löser Katten Nils och hans kompisar ett mysterium medan 10-årsjubilerande Familjen Monstersson skapar en skrämmande bra djurpark!

Avspark för ny del av Vårt lilla landslag

Spelar man i seriespel för att vinna, eller för att det är kul? Seriespelet är fjärde delen i den populära serien barnböcker som tagits fram i samarbete med Svenska Fotbollförbundet.

Illustratör: Maria Andersson Keusseyan

Vårt lilla landslag dribblar vidare!

Nu kommer den tredje boken i Mats Wänblads serie Vårt lilla landslag – om fotboll, kompisar och laganda! I den här berättelsen uppstår frågan om det är så kul att storsatsa – egentligen?

Illustratör: Maria Andersson Keusseyan

Lyssna till succéserien om Familjen Monstersson

Succéserien om Familjen Monstersson är en modern klassiker i kategorin lättläst och har älskats sedan första boken kom ut 2011. Nu finns böckerna om Ebba, Boris och de andra att lyssna på hos Storytel och de andra ljudbokstjänsterna. Skådespelaren Christian Fex läser.

Vårt lilla landslag: Ny serie för fotbollsälskarna!

Nu kommer en ny serie med fotbollsböcker för de yngre fotbollsfansen. Mats Wänblad och Maria Andersson Keusseyan har skapat serien Vårt lilla landslag som är framtagen i samarbete med Svenska Fotbollförbundet. En modern Åshöjdens BK som hyllar fotbollens ideal – vänskap, laganda och spelglädje!

Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår