Fotograf: Sara Moritz

Press images

Aktuell med: Öka takten, Mozart!

Sofi Hjort är museipedagog och har jobbat på Junibacken och Stockholms läns museum. Hon har skrivit flera faktaböcker för barn, bland andra Asgård - Sagor ur den nordiska mytologin och Olympen - Sagor ur den grekiska mytologin. Hon har tillsammans med Kim W Andersson gjort fyra böcker i lättläst-serienTidens hjältar med fokus på historia. 


Jag kommer ursprungligen från Dalarna men bor på Söder i Stockholm med min man Magnus och våra tre barn, Moa, Max och Maj. Att förmedla kunskap till barn är bland det bästa jag vet. Om jag sår frön av kunskap hos barn, kanske det börjar växa en vilja och lust att ta reda på mer – då har jag lyckats!

Förutom att skriva faktaböcker arbetar jag som museipedagog och har bland annat arbetat på Drottningholms slott, Historiska museet, Junibacken och Stockholms läns museum. Just nu håller jag bland annat till i Stora Nyckelviken.

En av mina favoritplatser är kolonistugan där jag älskar att påta i jorden bland grönsaker och blommor. Annars brukar jag tälja hjärtan i bark, koka salvor, vara i naturen, gå på museum och annat skoj med familjen.

Läs mer Dölj
79 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2019
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2019
169 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2018
82 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2018
169 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2017
75 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2017
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: maj 2017
169 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2015
120 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: april 2014
120 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: mars 2013
Lilla simskolan
”Det är en lekfull och pedagogisk bok om badhuset och simskolans olika moment.”
Barometern
Lilla simskolan
”Lilla simskolan är en trevlig bekantskap för barn som ska till badhuset och simträna, privat eller med skolan. Helhetsbetyg: 4.” Camilla Appelgren
BTJ
Väck monstret!
"Det är ett trevligt koncept som kan göra att nybörjarläsaren blir intresserad av de olika historiska händelserna och vill ta reda på mer." - Marianne Petrén.
BTJ
Hjälp farao!
”Det är ett trevligt koncept som kan göra att nybörjarläsaren blir intresserad av de olika historiska händelserna och vill ta reda på mer. Helhetsbetyg: 4.” /BTJ

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår