Fotograf: Cato Lein

Press images

Aktuell med: När kommer du tillbaka?

Jag tänkte berätta lite om mig själv. Jag levde mina första år i Dalarna. Enligt fotografierna var jag ett försvinnande litet barn mellan meterhöga snövallar i mitten av sjuttiotalet. Mina föräldrar flyttade en hel del. Jag fick både prova hur det var att som lantis flytta till Stockholm, och sedan att som stockholmare flytta tillbaka till landet. Inget av det är en hit.

Kanske är jag lite rotlös, men nu har jag slagit ner mina rötter i Stockholmstrakten igen. Jag är intresserad av människor och relationerna mellan människor. Det svåraste och mest livsviktiga för oss. Jag både jobbar med människor och skriver om människor. Jobbet som socialarbetare trivs jag med, men just nu är jag hemma och tar hand om mitt lilla barn. Att skriva om det svåra i relationen mellan människor är något jag fastnat för.

Jag tror inte att det är en slump att de två böcker jag skrivit båda handlar om kriser, eller brytningstider. I väntan på liv handlar om en sextonårig tjej som upptäcker sin homosexualitet. Den handlar också om vänskap, ensamhet och utanförskap. Min andra bok som heter Allt är mitt fel, förstås, handlar om Sofie och hennes första år som tonåring. Hon vet inte vad som ska vara svårt, men ingenting är lätt. Hon är en arg tjej som inte alltid väljer den bästa vägen, men förstår det inte förrän i efterhand. Boken beskriver också utsatthet och övergrepp som kan vara vardag i skolvärlden.

Marika Kolterjahn

Mejla till Marika Kolterjahn här

Läs mer Dölj

SENASTE RECENSIONERNA

Allt är mitt fel, förstås
Pressröster om Allt är mitt fel, förstås "Kolterjahns oerhört nyanserade porträtt av denna sårbara unga människa får mig att associera till en annan ung författares psykologiska känsla och stilistiska förmåga – Stig Dagermans."BTJ"Porträttet av Sofie är perfekt."Norrtelje Tidning
I väntan på liv
Pressröster om I väntan på liv "En alldeles underbar bok."BTJ

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår