Fotograf: Magnus Liam Karlsson

Aktuell med: En klurig jul Hemsida: www.pergustavsson.se/

Jag föddes i Arvika 1962. Jag började måla när jag var 14 år och ville imponera på en tjej i klassen som var konstintresserad. Hon blev inte så imponerad av vad jag åstadkom, men det gjorde inget. Det var roligare att måla.

Kom med på min första samlingsutställning i 18-årsåldern. Arvika konsthalls vårsalong. Jag fick dela lokal med eliten av Arvikas konstnärer. Fantastiskt! Jag har haft konstutställning både här och där ända tills jag tröttnade på att måla tavlor. Jag gick redan då på Konstindustriskolan (nuvarande HDK) och höll på att utbildas till illustratör och grafisk formgivare.

Flyttade från Göteborg till Stockholm 1991. Fick kontakt med Kamratposten och andra tidskrifter och gjorde jobb för dom. Jag gjorde min första barnbok 1995, Stoppa bollen, på Rabén & Sjögren. Sedan dess har det blivit en hel del böcker. Både läromedel, barn- och faktaböcker. Jag tycker att själva mixen av jobb är roliga. Ena stunden speedwaymotorcyklar och andra stunden en bok om läskiga växter. När jag inte ritar försöker jag göra konstig musik.

Priser och utmärkelser:

Expressens Heffaklumpen 2017

Läs mer Dölj
120 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2018
149 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2017
123 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2017
123 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2016
123 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2015
123 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: juli 2014
38 kr Merch - Pysselbok
Utgiven: maj 2013
38 kr Merch - Pysselbok
Utgiven: maj 2013
Stig
"Fin bilderbok för yngre om sorg och saknad."
Folkbladet
Om jag var en elefant
”Det är både hialöst och modest, galet och vist innan Vera återvänder till sin barngrupp i parken.” /Expressen
Vilda djurboken
” Här finns massor av kul och oväntade fakta, allmänbildning och nya rön om djurens väl och ve! Det här är en mycket bra och underhållande faktabok, med personligt tilltal, som man gärna återkommer till, gång på gång!”
tidningenkulturen.se
Vilda djurboken
”Ett lättillgängligt språk och magiskt vackra och talande illustrationer gör denna bok till en läsvärd upplevelse för både små och stora.” /Husbil & Husvagn

NYHETER

Per Gustavsson vinnare av Heffaklumpen

Motiveringen lyder: ”Från ljusaste ängar till mörkaste rymder utmanar hans bilder gränserna för vad våra prinsar och prinsessor kan göra, hur fritt de kan leka och hur djupt de kan tänka.”

Fotograf: Magnus Liam Karlsson
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår