Fotograf: Magnus Liam Karlsson

Press images

Aktuell med: Berit vill inte Hemsida: www.pergustavsson.se/

Per Gustavsson, född 1962, är författare och illustratör och har skrivit och illustrerat mängder av populära barnböcker. Han debuterade på Rabén & Sjögren 1995. Det stora genombrottet kom med böckerna om Prinsessan och hennes kompisar. Förutom egna böcker har Per Gustavsson samarbetat med ett flertal författare, bland annat Mårten Sandén, Åsa Lind, Ulf Stark och Annica Hedin. 2017 belönades han med Expressens Heffaklump. Han har blivit nominerad till Augustpriset tre gånger, senast 2019.


Per Gustavsson berättar om sig själv:
Jag föddes i Arvika 1962. Jag började måla när jag var 14 år och ville imponera på en tjej i klassen som var konstintresserad. Hon blev inte så imponerad av vad jag åstadkom, men det gjorde inget. Det var roligare att måla.

Kom med på min första samlingsutställning i 18-årsåldern. Arvika konsthalls vårsalong. Jag fick dela lokal med eliten av Arvikas konstnärer. Fantastiskt! Jag har haft konstutställning både här och där ända tills jag tröttnade på att måla tavlor. Jag gick redan då på Konstindustriskolan (nuvarande HDK) och höll på att utbildas till illustratör och grafisk formgivare.

Flyttade från Göteborg till Stockholm 1991. Fick kontakt med Kamratposten och andra tidskrifter och gjorde jobb för dom. Jag gjorde min första barnbok 1995, Stoppa bollen, på Rabén & Sjögren. Sedan dess har det blivit en hel del böcker. Både läromedel, barn- och faktaböcker. Jag tycker att själva mixen av jobb är roliga. Ena stunden speedwaymotorcyklar och andra stunden en bok om läskiga växter. När jag inte ritar försöker jag göra konstig musik.

Läs mer Dölj
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2020
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: maj 2020
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2019
69 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2019
119 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2019
179 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2018
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2018
119 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2017
119 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2015
38 kr Merch - Pysselbok
Utgiven: maj 2013
38 kr Merch - Pysselbok
Utgiven: maj 2013
Berit ljuger
"Det här är en bilderbok som tar känslomässig problematik till en nästan thrillerartat tät form." Stina Nylén
Göteborgs-Posten
Berit ljuger
”En bilderbok där känslorna känns genom sidorna.”
Vi Läser
Den nya lekplatsen
”Det här är faktiskt en rolig och medryckande och bra bok.” Stina Nylén
Göteborgs-Posten
Den nya lekplatsen
”Per Gustavssons har skrivit och illustrerat en dialog som håller på från första till sista sidan.”
Sydsvenskan

NYHETER

Kärlek, lögner och marsvin

Får man verkligen aldrig ljuga? Kanske om man är riktigt riktigt kär? I andra boken om Berit erövrar huvudpersonen en ny vän med hjälp av en ganska opraktisk lögn.

Illustratör: Per Gustavsson

– Det finns inget som slår ens egna fantasier och lekar

Per Gustavsson är tillbaka med en roadmovie i bilderboksformat. En fartfylld berättelse med högt tempo och många roliga detaljer att titta på. Men det är inte den nya lekplatsen som är äventyret, det är resan dit! Med lekens hjälp och gränslös fantasi kan vad som helst hända.

Illustration: Per Gustavsson

Den starka och viktiga kärleken till ett gosedjur

Annica Hedin och Per Gustavsson är tillbaka med en ny bilderbok – en kärlekssaga med stora känslor: kärlek, sorg, ilska och glädje. Berit älskar Russin handlar om kärleken till ett gosedjur och hur svårt det kan vara att göra det som förväntas av en när det känns fel.

Illustration: Per Gustavsson

”Jag tror det handlar mycket om att passa in”

Kim är starkast i klassen, han kan lyfta en hel lekstuga minsann. Men så en dag kommer Adnan som är ännu starkare. Jonas Lindén och Per Gustavsson har skapat en absurd och humoristisk bilderbok om machokultur och om att förlora sin plats i hierarkin.

Illustratör: Per Gustavsson

Underbar julläsning för hela familjen!

För sjunde året i rad kommer adventsboken alla längtar efter: en högläsningsbok i 24 kapitel. Börja första december och läs ett kapitel om dagen ända fram till julafton.

Illustration: Per Gustavsson
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår