Fotograf: Magnus Liam Karlsson

Aktuell med: Stig Hemsida: www.pergustavsson.se/

Jag föddes i Arvika 1962. Jag började måla när jag var 14 år och ville imponera på en tjej i klassen som var konstintresserad. Hon blev inte så imponerad av vad jag åstadkom, men det gjorde inget. Det var roligare att måla.

Kom med på min första samlingsutställning i 18-årsåldern. Arvika konsthalls vårsalong. Jag fick dela lokal med eliten av Arvikas konstnärer. Fantastiskt! Jag har haft konstutställning både här och där ända tills jag tröttnade på att måla tavlor. Jag gick redan då på Konstindustriskolan (nuvarande HDK) och höll på att utbildas till illustratör och grafisk formgivare.

Flyttade från Göteborg till Stockholm 1991. Fick kontakt med Kamratposten och andra tidskrifter och gjorde jobb för dom. Jag gjorde min första barnbok 1995, Stoppa bollen, på Rabén & Sjögren. Sedan dess har det blivit en hel del böcker. Både läromedel, barn- och faktaböcker. Jag tycker att själva mixen av jobb är roliga. Ena stunden speedwaymotorcyklar och andra stunden en bok om läskiga växter. När jag inte ritar försöker jag göra konstig musik.

Priser och utmärkelser:

Expressens Heffaklumpen 2017

Läs mer Dölj
Stig
”En rak, enkel och finstämd bok om något av det svåraste som finns - att tala med barn om döden.” Ingalill Mosander
Aftonbladet
Stig
”Det blir en magnifik avslutning på berättelsen om döden. Medvetenheten om dess närvaro har väckts men den utgör inget hinder för livets fria växt.”
Ystads Allehanda
Stig
”Stig är en sorglig och viktig bilderbok om en nära familjemedlems död.”
Expressen
Stig
"årets bästa bilderbok redan i januari." [...] "Jag visste nästan på förhand att jag skulle tycka väldigt bra om den här boken, jag menar det är Per Gustavsson och för mig är det lite av en kvalitetsstämpel. Men jag visste inte att jag nu eventuellt har läst årets bästa bilderbok redan i januari. För ja, så bra är den! [...] Så till alla vuxna med barn, köp och samtala! Till alla vuxna utan barn, köp och läs! Betyg: 5/5"
romeoandjuliet.blogg.se

NYHETER

Per Gustavsson vinnare av Heffaklumpen

Motiveringen lyder: ”Från ljusaste ängar till mörkaste rymder utmanar hans bilder gränserna för vad våra prinsar och prinsessor kan göra, hur fritt de kan leka och hur djupt de kan tänka.”

Fotograf: Magnus Liam Karlsson
119 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2018
149 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2017
123 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2017
123 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2016
123 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2015
38 kr Merch - Pysselbok
Utgiven: maj 2013
38 kr Merch - Pysselbok
Utgiven: maj 2013

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår