Fotograf: Magnus Liam Karlsson

Press images

Aktuell med: Kan du lyfta en fröken? Hemsida: www.pergustavsson.se/

Jag föddes i Arvika 1962. Jag började måla när jag var 14 år och ville imponera på en tjej i klassen som var konstintresserad. Hon blev inte så imponerad av vad jag åstadkom, men det gjorde inget. Det var roligare att måla.

Kom med på min första samlingsutställning i 18-årsåldern. Arvika konsthalls vårsalong. Jag fick dela lokal med eliten av Arvikas konstnärer. Fantastiskt! Jag har haft konstutställning både här och där ända tills jag tröttnade på att måla tavlor. Jag gick redan då på Konstindustriskolan (nuvarande HDK) och höll på att utbildas till illustratör och grafisk formgivare.

Flyttade från Göteborg till Stockholm 1991. Fick kontakt med Kamratposten och andra tidskrifter och gjorde jobb för dom. Jag gjorde min första barnbok 1995, Stoppa bollen, på Rabén & Sjögren. Sedan dess har det blivit en hel del böcker. Både läromedel, barn- och faktaböcker. Jag tycker att själva mixen av jobb är roliga. Ena stunden speedwaymotorcyklar och andra stunden en bok om läskiga växter. När jag inte ritar försöker jag göra konstig musik.

Priser och utmärkelser:

Expressens Heffaklumpen 2017

Läs mer Dölj
75 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: oktober 2018
120 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2018
159 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2017
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2017
121 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2016
119 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2015
110 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: juli 2014
38 kr Merch - Pysselbok
Utgiven: maj 2013
38 kr Merch - Pysselbok
Utgiven: maj 2013
En klurig jul
””En klurig jul” är riktigt god underhållning, varken mer eller mindre. Det är en snäll berättelse utan komplikationer, vilket kan låta som ett nedlåtande omdöme. Men god underhållning är rätt sällsynt.” Lotta Olsson
Dagens Nyheter
En klurig jul
”Det blir både tokigt och roligt och det är ju inte helt fel, dagar som normalt kan kännas dryga när man väntar på tomten.”
Blekinge Läns Tidning
Stig
"Stig är en bok att läsa och prata om efteråt. Berättelsen är trots ämnet hoppfull, dessutom lättbegriplig och tydlig. Bilderna är i högsta grad till bidragande till helheten, medmänskliga och fulla av vänlig humor. Ett suveränt konstnärligt samarbete mellan text och bild! Helhetsbetyg: 5" - Gunnar Åberg.
BTJ
Stig
”En fantastiskt fin berättelse om tomrummet som uppstår när en älskad person dör.” Anna Matzinger
Vi föräldrar

NYHETER

Underbar julläsning för hela familjen!

För sjunde året i rad kommer adventsboken alla längtar efter: en högläsningsbok i 24 kapitel. Börja första december och läs ett kapitel om dagen ända fram till julafton.

Illustration: Per Gustavsson

Per Gustavsson vinnare av Heffaklumpen

Motiveringen lyder: ”Från ljusaste ängar till mörkaste rymder utmanar hans bilder gränserna för vad våra prinsar och prinsessor kan göra, hur fritt de kan leka och hur djupt de kan tänka.”

Fotograf: Magnus Liam Karlsson
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.