Fotograf: Magnus Liam Karlsson

Press images

Aktuell med: Berit älskar Russin Hemsida: www.pergustavsson.se/

Jag föddes i Arvika 1962. Jag började måla när jag var 14 år och ville imponera på en tjej i klassen som var konstintresserad. Hon blev inte så imponerad av vad jag åstadkom, men det gjorde inget. Det var roligare att måla.

Kom med på min första samlingsutställning i 18-årsåldern. Arvika konsthalls vårsalong. Jag fick dela lokal med eliten av Arvikas konstnärer. Fantastiskt! Jag har haft konstutställning både här och där ända tills jag tröttnade på att måla tavlor. Jag gick redan då på Konstindustriskolan (nuvarande HDK) och höll på att utbildas till illustratör och grafisk formgivare.

Flyttade från Göteborg till Stockholm 1991. Fick kontakt med Kamratposten och andra tidskrifter och gjorde jobb för dom. Jag gjorde min första barnbok 1995, Stoppa bollen, på Rabén & Sjögren. Sedan dess har det blivit en hel del böcker. Både läromedel, barn- och faktaböcker. Jag tycker att själva mixen av jobb är roliga. Ena stunden speedwaymotorcyklar och andra stunden en bok om läskiga växter. När jag inte ritar försöker jag göra konstig musik.

Priser och utmärkelser:

Expressens Heffaklumpen 2017

Läs mer Dölj
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2019
67 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2019
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2019
179 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2018
120 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2018
149 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2017
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2017
119 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2015
38 kr Merch - Pysselbok
Utgiven: maj 2013
38 kr Merch - Pysselbok
Utgiven: maj 2013
Berit älskar Russin
”Jag vet inte vad det är som gör det men av någon anledning så älskar jag kombinationen av Annica Hedin och Per Gustavsson.”
romeoandjuliet.blogg.se
Berit älskar Russin
”Det här är Hedins och Gustavssons andra samarbete, efter förra vårens djupt berörande 'Stig'. 'Berit älskar Russin' är vid första läsningen en lättare, mer hastigt förbiflimrande historia; men den djupnar efterhand, särskilt bildernas proportioner slår till.” Stina Nylén
Göteborgs-Posten
Berit älskar Russin
”Bilden av Aron och hans pappa är annorlunda på ett härligt sätt. Berit älskar russin är en känslosamt fantasifull berättelse att samtala kring. Helhetsbetyg: 4.” Christina Wedenmark
BTJ
Kan du lyfta en fröken?
”Det är roligt, charmfullt och medryckande - läsning man blir varm av. Helhetsbetyg: 4.” – Boel Peterson.
BTJ

NYHETER

Den starka och viktiga kärleken till ett gosedjur

Annica Hedin och Per Gustavsson är tillbaka med en ny bilderbok – en kärlekssaga med stora känslor: kärlek, sorg, ilska och glädje. Berit älskar Russin handlar om kärleken till ett gosedjur och hur svårt det kan vara att göra det som förväntas av en när det känns fel.

Illustration: Per Gustavsson

”Jag tror det handlar mycket om att passa in”

Kim är starkast i klassen, han kan lyfta en hel lekstuga minsann. Men så en dag kommer Adnan som är ännu starkare. Jonas Lindén och Per Gustavsson har skapat en absurd och humoristisk bilderbok om machokultur och om att förlora sin plats i hierarkin.

Illustratör: Per Gustavsson

Underbar julläsning för hela familjen!

För sjunde året i rad kommer adventsboken alla längtar efter: en högläsningsbok i 24 kapitel. Börja första december och läs ett kapitel om dagen ända fram till julafton.

Illustration: Per Gustavsson

Per Gustavsson vinnare av Heffaklumpen

Motiveringen lyder: ”Från ljusaste ängar till mörkaste rymder utmanar hans bilder gränserna för vad våra prinsar och prinsessor kan göra, hur fritt de kan leka och hur djupt de kan tänka.”

Fotograf: Magnus Liam Karlsson
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.