Ewa Malmborg

Foto av:

Göran Segeholm 2017

En gång trodde jag att jag skulle bli modetecknerska och journalist. Men lyckligtvis ville ödet annorlunda. Jag hamnade i förlagsbranschen som redaktör, förläggare och författare, har arbetat hela mitt yrkesliv med läromedel och faktaböcker för barn. Det har blivit läsläror på Natur och Kultur och bl a uppslagsböcker, Barnens Världshistoria och Lilla skolan-böckerna på Rabén & Sjögren.

Det känns fantastiskt att Lilla Läseskolan och Lilla Räkneskolan nu ges ut i nyutgåva med helt nya bilder av Hanna Granlund. Jag hoppas de kan fungera som en lustfylld introduktion till skolans värld. Att lära är kul.

Relaterat

Lilla kroppsskolan

Om boken

En olycka händer så lätt. Otto har ramlat och fått hjärnskakning! Mamma kör honom kör till sjukhuset och de får träffa doktorn. Otto har ett stort sår i pannan som ska sys, men doktorn lugnar och ger bedövningsspruta. Efter ett par dagar ska mamma byta plåster på Ottos sår och då kommer det en massa frågor om kroppen från både Otto och hans storasyster Malla. Varför har man blod? Hur fungerar kroppen egentligen, vad är skelettet och vad har vi alla delar till?

Pedagogiskt och lekfullt i text och bild om hur allt hänger ihop i kroppen.

Hanna Granlund, Ewa Malmborg, Hanna Granlund

Lilla kroppsskolan

Relaterade artiklar

3 x smarta läraläsa-tips från Lilla läseskolan

Ewa Malmborgs populära Lilla läseskolan är äntligen tillbaka - vi bjuder på tre smarta läraläsa-tips.