Fotograf: Göran Segeholm

Press images

Aktuell med: Saltkråkan: Far ända in i baljan

Maria Nilsson Thore, född 1975, är utbildad på Konstfack och sedan 2000 är hon en av barnbokssveriges mest kända och älskade illustratörer. Hon har skapat en lång rad bilderböcker både i eget namn och tillsammans med flera olika författare.

Läs mer Dölj
149 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2020

SENASTE RECENSIONERNA

Saltkråkan: Far ända in i baljan
”Maria Nilsson Thores teckningar kompletterar Astrid Lindgrens sagovärld perfekt.” Ingalill Mosander
Senioren
Saltkråkan: Far ända in i baljan
”Boken sprider en härlig vår- och sommarkänsla och jag är övertygad om att det blir en lycka för många barn - och vuxna - att läsa böckerna om Saltkråkan i sommar.”
Karlskoga Tidning
Saltkråkan: Far ända in i baljan
"Maria Nilsson Thores teckningar kompletterar Astrid Lindgrens sagovärld perfekt." Ingalill Mosander
Aftonbladet
Saltkråkan: Far ända in i baljan
"Far ända in i baljan är en fantastisk bilderbok för alla människor från tre år och uppåt. Helhetsbetyg: 5." Jan Hansson"
BTJ

NYHETER

Egensinniga Astrid är tillbaka!

Viljestarka Astrid är tillbaka. Den här gången rymmer berättelsen allt från en bästis som sviker till engagerade spioner som inte skyr några medel!

Illustratör: Maria Nilsson Thore

Tjorven och de andra saltkråkorna är tillbaka!

Nu kommer ett nytt äventyr ur Astrid Lindgrens älskade berättelser om livet på Saltkråkan och den här gången ska familjen Melkersson fira vår ute på ön. För illustrationerna står återigen Maria Nilsson Thore, en av Sveriges främsta bildberättare.

Illustratör: Maria Nilsson Thore

En bok blir till!

Hur gör man egentligen en bok? Hur kommer texten och bilderna in på sidorna? Hur trycks boken och vem ritar illustrationerna?

”Jag har lånat rätt friskt från min egen uppväxt”

Charlotta Lannebo och Maria Nilsson Thore gjorde tillsammans de hyllade böckerna om Lilla E. Nu är de tillbaka med en ny serie om den envisa åttaåringen Astrid.

Fotograf: Göran Segeholm

Världspremiär på Saltkråkan som bilderbok

Grrrr-bom! 10 juni kommer ett äventyr ur Astrid Lindgrens älskade Saltkråkan äntligen ut som bilderbok. Illustratören bakom är en av Sveriges främsta bildberättare: Maria Nilsson Thore.

Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår