Fotograf: Göran Segeholm

Press images

Aktuell med: Saltkråkan: Far ända in i baljan

Maria Nilsson Thore, född 1975, är utbildad på Konstfack och sedan 2000 är hon en av barnbokssveriges mest kända och älskade illustratörer. Hon har skapat en lång rad bilderböcker både i eget namn och tillsammans med flera olika författare.

Läs mer Dölj
69 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: William Spetz
Utgiven: februari 2020
69 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: William Spetz
Utgiven: februari 2020
109 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2019
69 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2019
69 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2019
69 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2019
139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juni 2019
79 kr Merch - Pysselbok
Utgiven: juni 2019
59 kr Merch - Memo
Utgiven: maj 2019
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juni 2018
59 kr Nedladdningsbar bok - PDF
Utgiven: oktober 2017
59 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2017
79 kr Bok - Board book
Utgiven: maj 2017
Saltkråkan: Far ända in i baljan
"Far ända in i baljan är en fantastisk bilderbok för alla människor från tre år och uppåt. Helhetsbetyg: 5." Jan Hansson"
BTJ
Astrid, alltid Astrid!
”Kapitlen är korta och språket rakt och rappt, passande för högläsning. De svartvita illustrationerna är helt i samklang med innehållet med träffsäkert uttryck i mimik och kroppsspråk. Astrid, alltid Astrid bjuder på tankar, känslor, livsglädje och humor i skön förening! Helhetsbetyg: 5.” Gunnar Åberg
BTJ
Saltkråkan: Ett litet djur åt Pelle
”Finare högläsningsbok får man leta efter. Illustratören har hittat precis rätt form för Tjorven, Pelle och inte minst Båtsman utan att göra dem till kopior av filmgestalterna som vi alla bär med oss, och Astrid Lindgrens fina humor är en fröjd att återupptäcka.”
Karlstads-Tidningen
Saltkråkan: Ett litet djur åt Pelle
”Tänk att detta var möjligt! Årets vinnare av Augustpriset? Helhetsbetyg: 5.”  [...] Astrid Lindgrens text är levande, respektfull och tryggt präglad av författarens unika förmåga till muntligt berättande i skrift, men Nilsson Thores bilder ger texten ännu större djup, komplexitet och dramatik. Maria Nilsson Thore torde vara den givna konstnären att föra Astrid Lindgrens texter vidare till nya generationer ...” – Jan Hansson
BTJ

NYHETER

En bok blir till!

Hur gör man egentligen en bok? Hur kommer texten och bilderna in på sidorna? Hur trycks boken och vem ritar illustrationerna?

”Jag har lånat rätt friskt från min egen uppväxt”

Charlotta Lannebo och Maria Nilsson Thore gjorde tillsammans de hyllade böckerna om Lilla E. Nu är de tillbaka med en ny serie om den envisa åttaåringen Astrid.

Fotograf: Göran Segeholm

Världspremiär på Saltkråkan som bilderbok

Grrrr-bom! 10 juni kommer ett äventyr ur Astrid Lindgrens älskade Saltkråkan äntligen ut som bilderbok. Illustratören bakom är en av Sveriges främsta bildberättare: Maria Nilsson Thore.

Världspremiär för två nya Astrid Lindgren-böcker

Snart blir det världspremiär för två nya Astrid Lindgren-bilderböcker med helt olika karaktär. En sagolik vaggvisa och ett charmigt Saltkråkan-äventyr som båda gjorts i samarbete med två av Sveriges främsta illustratörer.

Foto: Roine Karlsson

Humor och spänning i super-duper-fantastisk barnbok

Nu kommer Megan Everett Skarsgård med sin andra barnbok Ett super-duper-fantastiskt campingävenyr, illustrerad av Maria Nilsson Thore.

Foto: Göran Segeholm
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.