Fotograf: Hans Jonsson

Press images

Aktuell med: Spår i sanden Hemsida: www.torbjornflygt.se

Torbjörn Flygt debuterade 1995 med Längsta ögonblicket, och utkom två år senare med Män vid kusten. Sitt definitiva genombrott fick han med Underdog, som belönades med Augustpriset 2001. 2004 utkom romanen Verkan och 2006 debuterade Torbjörn Flygt som dramatiker på Malmö Dramatiska Teater med pjäsen Karriär, en samtidssatir om arbetsmarknaden.

2008 utkom Himmel, en roman som, precis som Underdog, är ett tvärsnitt av vår tid lika mycket som den är en skarpsynt gestaltning av tre kärlekar i tre olika hörn av samhället. 2011 kom Outsider, en uppföljare till Underdog. Romanen Var man (2013) är en stram kortroman där han återigen visar sin känsla för det subtila spelet mellan människor.

Som en av de mest efterfrågade svenska författarna har Torbjörn Flygt gjort hundratals framträdanden med sin litterära stand up, där han framför texter ur sina böcker som monologer. Han framträder på Bokens dagar, bibliotek, teatrar, skolor, företag och föreningar över hela landet.
Vid sidan om sitt skönlitterära författarskap skriver Torbjörn Flygt artiklar, kritik och resereportage. Han gästar också skrivarskolor och talar om sitt författarskap och sitt skrivande och har själv gått utbildningen i litterär gestaltning vid Göteborgs universitet.
Torbjörn Flygt är översatt till tyska, polska, danska, norska, finska och litauiska.

Torbjörn Flygts första barnbok, Fiskplåt och bajsdrakar, utkom 2009. Uppföljaren, Fruktolösa tokobertar, utkom 2011. År 2014 utgav han sommaräventyret Spår i sanden, som han skrivit tillsammans med sin dotter Nora.

Utmärkelser:

Augustpriset 2001
Din bok – vårt val 2001 (utdelas av Svenska Bokhandelsmedhjälpareföreningen  till årets bästa bok)

Besök även  www.torbjornflygt.se


 

Läs mer Dölj
119 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: juni 2014
Fruktolösa tokobertar
"Rolig, spännande och mycket bra" "Jag tycker att boken är rolig, spännande och mycket bra för det händer massa olika saker hela tiden."Kim Karlsson Hampfalls, 10 år
www.vt.se
Fruktolösa tokobertar
"Fantasifulla ordlekar"/Borås Tidning "De språkliga lekarna bidrar starkt till bokens underhållningsvärde, men även berättelsen som sådan innehåller en rad humoristiska moment, trots att den baseras på det vardagliga."
Fruktolösa tokobertar
"Läs!" /Sydsvenskan "Alltså, Torbjörn Flygt har inte spårat ur mentalt, utan skrivit ännu en barnbok där vuxenvärldens märkligheter ses helt genom barnens ögon. Och därmed får en ytterligare skruv av absurditet. /.../Och Flygt håller i skrattframkallande ordlekar en stabil kurs genom sin bisarra skrattspegling av det vi kallar verkligheten. Det är svårt att inte gilla tanken på en skrynklig farmor i leopardklänning, cigarr och ölskum på överläppen. En farmor som tydligt påminner om Tintins professor Kalkyl, men utan pendel. Läs!"Joakim Palmkvist 
Fruktolösa tokobertar
"Flygt behärskar suveränt det absurda" "Flygt behärskar dock suveränt det absurda. Han håller benhårt fast vid knasets logik och ordvrängeri. Med ord som fruktolösa tokobertar tvingas en realistisk läsart bort och man upplever strax att verkligheten nog också har en skev dimension. /.../Även om man kan muttra om genus, överdrifter och dumheter så har ”Fruktolösa tokobertar” så många drivna scener att man till sist nästan övertygas om att tossiga farmor har allt i sin hand. Man tar både henne och grannen Sure Sunesson Bombom och deras förälskelse till sitt hjärta. Samtidigt som man önskar glasögon till pappan och lugn åt barnen."Kristin Hallberg 
www.svd.se

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår