Tomas Wieslander

Media

Pressbilder

Relaterat

Sjung med Mamma Mu och Kråkan

Om boken

En oumbärlig visbok i vadderat, behändigt format med ljudmodul! Här finns några av de mest välkända sångerna om vännerna Mamma Mu och Kråkan. En vis-skatt som bjuder in till sång, dans och rörelse. Boken Innehåller favoriter som Min lilla kråksång, Jag leker träd, Små cyklar och Klappa händerna så fort man kan. Den oefterhärmliga Sven Nordqvist står för de fantastiska illustrationerna.
Mamma Mu dök första gången upp i en sång av Jujja och Tomas Wieslander. En konstig ko som svarade i telefon och vinkade med hornen. Kråkan föddes i en rörelsesång, han som klappar takten med sina vingar, perfekt och lagom länge. Medan älgar och myggor klappar på helt andra vis. Hur klappar du?

Jujja Wieslander, Tomas Wieslander, Sven Nordqvist

Sjung med Mamma Mu och Kråkan

Du och jag och min lilla cykel

Om boken

Ett fantastiskt samarbete mellan Jujja Wieslander och Marit Törnqvist. Tillsammans har de skapat en bilderbok med utgångspunkt från Jujjas och Tomas sånger för de allra yngsta. Sånger, där leken står i centrum.

Jag har fått fel sko
på fel fot
Hur gick det till
Min sko gör visst lite som den vill
Jag tror att du måste hjälpa till
Jag kan klara att byta
Men du får komma och knyta

I flera år lyssnade Jujja och Tomas Wieslander när barn lekte, pratade och sjöng. Utifrån detta inspelade material skapade de sina sånger. Enkla, geniala sånger för små barn som handlar om allt som rör sig i barnets värld; pappa och mamma, att vara sjuk, hur man tar på sig skorna, att få ett sår och mycket annat spännande. Det är så nära barnet och så på pricken vad som rör sig i barnets värld.

Konstnären Marit Törnqvist har valt ut några av sina favoritsånger. Utifrån dessa har hon skapat sin historia, vi får följa några barn i deras lekar, funderingar och vardagsliv. Jujjas sångvärldar har blivit en berättelse i Marits underbara bilder.

Du och jag och min lilla cykel är ett fantastiskt samarbete. En bilderbok där varje uppslag är en egen värld för sång och lek. Stämningarna i bilderna kombinerat med de enkla, geniala sångtexterna gör detta till en bok man inte kan vara utan om man är liten och tycker om att sjunga och titta på bilder.

Du och jag och min lilla cykel innehåller en cd med samtliga 23 visor i boken.

Jujja Wieslander, Tomas Wieslander, Marit Törnqvist

Du och jag och min lilla cykel