Fotograf: Jonas Loiske

Press images

Aktuell med: Furan Hemsida: www.lisenadbage.com

Lisen Adbåge, född 1982, är bilderbokskonstnär och författare. Bosatt intill svartån den mycket lilla byn Linnefors i Boxholms kommun, Östergötland.

Lisen Adbåge debuterade 2000 och har sedan dess skrivit och illustrerat ett tiotal egna böcker bl.a. böckerna om Kurt och Kio samt duon Koko och Bosse, Livets ABC, Samtidigt som (belönad med Elsa Beskowplaketten 2018) och Dom som bestämmer. Tillsammans med Emma AdBåge (syster) har hon gett ut de två rim- och ramsböckerna Halsen rapar, hjärtat slår - rim för 0 - 100 år (belönad med Lennart Hellsingpriset 2017) och Folk - främlingar och vänner, nån du kanske känner.

Lisen Adbåge har även illustrerat böcker av t.ex. Per Nilsson, Grethe Rottböll, Sara Ohlsson, Ellen Karlsson, Ulf Nilsson m.fl.

Läs mer Dölj
131 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2021
59 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Fredde Granberg
Utgiven: oktober 2018
79 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2018
119 kr Bok - Board book
Utgiven: augusti 2018
124 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2017
79 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: augusti 2014
120 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: augusti 2013
Furan
"Adbåge är både produktiv och originell, vilket också denna bok ger prov på." Elin Swedenmark
Upsala Nya Tidning
Furan
”Furan är en bildberättelse med säreget sug. Den väcker tankar som både roar och oroar läsaren. Text och bild samverkar suggestivt. Inför det här bokvalet måste hänsyn tas till barnets ålder och känslighet. Helhetsbetyg: 4.” Tine Billing
BTJ
Jag hatar kaniner och blommor och barn
”Det är roligt och fart och fläkt i Adbåges bilder och berättelsen har en överraskande knorr!”
Smålandsposten
Jag hatar kaniner och blommor och barn
"Bilderbok om att hata barn får dem att skratta. Det är befriande på alla sätt och vis, inte minst i bilderbokssammanhang, med någon som uttrycker en aversion mot barn. Och katter också för den delen. Och gamla gummor. Och sen tar denna någon dessutom ställning för kiss och bajs och döda djur. Den unga läsaren fnissar förtjust."

NYHETER

Lisen Adbåge skriver bilderbok som ger kalla kårar

Naturen ger igen i Furan, Lisen Adbåges läskiga bok för de minsta. Räkna med en förhäxad skogsdunge, kalla kårar och barr överallt. För tänk om träden egentligen lever? Och tänk om de vill hämnas?

Illustration: Lisen Adbåge

Blä för allt gulligt!

I Jag hatar kaniner och blommor och barn får läsaren följa med på en kurragömmalek med en mycket grinig hund som inte gillar gulligt tjafs.

Illustration: Lisen Adbåge
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår