Fotograf: Jonas Loiske

Press images

Aktuell med: Furan Hemsida: www.lisenadbage.com

Lisen Adbåge, född 1982, är bilderbokskonstnär och författare. Bosatt intill svartån den mycket lilla byn Linnefors i Boxholms kommun, Östergötland.

Lisen Adbåge debuterade 2000 och har sedan dess skrivit och illustrerat ett tiotal egna böcker bl.a. böckerna om Kurt och Kio samt duon Koko och Bosse, Livets ABC, Samtidigt som (belönad med Elsa Beskowplaketten 2018) och Dom som bestämmer. Tillsammans med Emma AdBåge (syster) har hon gett ut de två rim- och ramsböckerna Halsen rapar, hjärtat slår - rim för 0 - 100 år (belönad med Lennart Hellsingpriset 2017) och Folk - främlingar och vänner, nån du kanske känner. Lisen Adbåge nominerades till Augustpriset 2021 för sin bok Furan.

Lisen Adbåge har även illustrerat böcker av t.ex. Per Nilsson, Grethe Rottböll, Sara Ohlsson, Ellen Karlsson, Ulf Nilsson m.fl.

Läs mer Dölj
139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2021
59 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Fredde Granberg
Utgiven: oktober 2018
79 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2018
120 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: augusti 2013
Furan
”Lisen Adbåge målar komiskt oförstående människor och oförsonligt raka furor som vägrar att acceptera familjens intrång annat än temporärt i denna begåvade bilderbok.”
Dagens Nyheter
Furan
"Underbar skräckhistoria med fantastiska illustrationer."
Yukiko Duke, Svenska Dagbladet
Furan
"Furan är många saker; ett allkonstverk, en surrealistisk vardagsskildring, en familjeberättelse med absurda förtecken och oväntade förvandlingar. /.../ för denna bok är det lätt att falla som en fura, på rent estetiska grunder." Alexandra Sundqvist
Dagens Nyheter
Furan
”... en underbar – och tro det eller ej, rolig – eko-skräckis för de yngsta där naturen har rollen som obeveklig hämnare.” Anna Hellgren
Expressen

NYHETER

Tre nomineringar till Augustpriset 2021

Furan, Ett rum till Lisen och Himlabrand har chans att vinna Augustpriset i kategorin Årets svenska barn- och ungdomsbok.

Fotograf: Magnus Liam Karlsson

Lisen Adbåge skriver bilderbok som ger kalla kårar

Naturen ger igen i Furan, Lisen Adbåges läskiga bok för de minsta. Räkna med en förhäxad skogsdunge, kalla kårar och barr överallt. För tänk om träden egentligen lever? Och tänk om de vill hämnas?

Illustration: Lisen Adbåge

Blä för allt gulligt!

I Jag hatar kaniner och blommor och barn får läsaren följa med på en kurragömmalek med en mycket grinig hund som inte gillar gulligt tjafs.

Illustration: Lisen Adbåge
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår