Fotograf: Pierre Björk

Press images

Aktuell med: Det rädda spöket

Petrus Dahlin debuterade 2004 och har sedan dess skrivit en lång rad barn- och ungdomsböcker, bland annat den mycket populära serien om Kalle Skavank, Skogens systrar-serien och böckerna om Filix Wood.


Så här berättar Petrus själv: Fram till jag var nio år ägde jag en enda barnbok. (Ägde är kanske inte rätt ord. Jag delade den med mina syskon.) Min bror och jag plöjde buntar med serietidningar varje kväll utan att för den skull kunna läsa texten. En naturlig utveckling av det var att börja rita seriefanzines. I vuxen ålder har jag jobbat mycket med reklam och kommunikation, vilket är en annan typ av berättande. På ett par sekunder ska du säga något som får någon att stanna till för att lyssna på något som de inte är intresserade av. Men förgängligt som reklamen och livet är har jag nu sökt mig till det aningen mer bestående, barnböckerna. Och kanske försöker jag fylla det tomrum min barndoms bokhylla hade.

Så nu skriver jag för glatta livet. Och köper alldeles för mycket böcker till mina barn.

Läs mer Dölj
139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2021
89 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Frida Hallgren
Utgiven: mars 2021
119 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2020
149 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2020
139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2019
69 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: februari 2019
89 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Marie Richardson
Utgiven: september 2018
131 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2018
119 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2018
69 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Ella Schartner
Utgiven: februari 2018
69 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Ella Schartner
Utgiven: februari 2018
131 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2017
119 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2017
119 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2016
139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juni 2016
I skuggornas våld
”Dahlin skriver medryckande och lättläst, utan att göra avkall på djup och allvar. Helhetsbetyg: 4.” Nils Ahnland
BTJ
Ärret
”Detta är en originell berättelse där det övernaturliga inslaget är viktigt men inte det centrala; där nutida problem som skönhetskirurgi och näthat kommer närmare än i debatten. Där skräck och verklighet på ett mästerligt sätt flätas ihop till spänning, trovärdighet och något mycket mer än bara underhållning.” Susanne Holmlund
Tidningen Ångermanland
Ärret
”Ärret är en välskriven berättelse där det finns ett smygande spänningsmoment genom hela boken ...” Dag Hedberg
BTJ
Filix Wood: De giriga hundarnas natt
"Liksom den första delen är det en välskriven och genomtänkt fantasybok för de yngre med fint beskrivna miljöer, karaktärer och relationer. Helhetsbetyg: 4." Nils Ahnlan
BTJ

NYHETER

Grande finale för fantasyserien om Filix Wood

Berättelsen om antihjälten Filix Woods och hans äventyr i den magiska världen, uppe bland trädkronorna, bjuder på spänning från första till sista sidan. I skuggornas våld är den tredje och avslutande boken i Petrus Dahlins fantasytrilogi för mellanåldern. Kommer Filix kunna rädda den hemliga världen?

Fotograf: Pierre Björk

”Jag läste bara seriealbum”

I dag har författaren Petrus Dahlin ett välfyllt bibliotek. Kanske för att kompensera att han växte upp med bara en barnbok när han var liten. Istället blev han bokslukare när alla andra slutade vara det.

Foto: Maria Östlin

Hur långt är man beredd att gå för att få uppmärksamhet?

”Scars are like tattoos but with better stories.” Så inleds mellanstadiefavoriten Petrus Dahlins nya skräckberättelse, Ärret. Det handlar om Zandra som försöker fylla ett tomrum inom sig med en allt mer eskalerande jakt på status och uppmärksamhet i sociala medier.

Fotograf: Pierre Björk

”Vi människor blir aldrig nöjda, vi vill alltid bara ha mer.”

Nu fortsätter Filix Woods spännande äventyr. De giriga hundarnas natt är Petrus Dahlins andra bok för mellanåldern om livet i den magiska skogsvärlden. Här väver han in viktiga frågor om mänsklighetens konstanta begär efter mer.

Fotograf: Pierre Björk

Ny fantasy-serie för slukaråldern

I nya äventyrsserien Filix Wood utforskar Petrus Dahlin ungas sökande efter att hitta sin plats på jorden och att våga vara svag. Första boken, Bara den svagaste överlever, ställer frågan på sin spets; vad är styrka, egentligen?

Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår