Fotograf: Studio Vest

Press images

Aktuell med: Drakarna vaknar

Iselin B. Alvestad (f. 1978) har studerat konfliktlösning i Berlin och Kung Fu i Hong Kong, men bor numera i Oslo. Alvestad blev nominerad till Arks barnbokspris för debutboken Alanya – vägen följer hjärtat.

Intervju med Iselin:

Iselin Alvestads böcker är fulla av överraskningar, men i den här intervjun hävdar hon att hon själv blir lika förvånad som läsaren över vad som sker.

- Hur är det att vara författare?
- På ett sätt väldigt ensamt, jag sitter mycket ensam och skriver. Men å andra sidan är jag ju ändå inte ensam, karaktärerna jag skriver om blir ju till varelser som jag börjar gilla. Och ofta överraskar de mig! Jag kan ha tänkt ut en plot eller hur en karaktär ska agera, men ändå blir det inte så!

- Hur kom du på att du skulle skriva om Alanya?
- Namnet Alanya dök upp, och då kunde jag inte komma på något nytt namn. Jag började med att föreställa mig karaktärerna, speciellt Alanya och Pip, och la mycket tid på att utveckla deras värld. Det tog sju år från att jag började skriva den första boken till att den kom ut! Men jag visste hela tiden att det skulle bli en serie, så jag har skrivit på de andra böckerna under tiden också.

- Vilken bok glömmer du aldrig?
- Kampen om tiden av Michael Ende.

- Hur var du som trettonåring?
- Jag var lite lillgammal, och tyckte mycket om att läsa. Det var väldigt jobbigt att vara tretton, det var så många olika krav att förhålla sig till. De vuxna vill att du ska vara bra i skolan, medan vännerna vill att du ska vara kul att vara med. Själv står man med ett ben i barnets magiska värld och ett i vuxenvärlden. Samtidigt rusar hormonerna runt i kroppen och man upplever allt mycket starkare. Jag är glad att jag inte är tretton längre!

- Vad vill du säga till dina läsare?
- Tro på dig själv och dina drömmar. Våga följa ditt hjärta …

Läs mer Dölj

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår