Moa Eriksson Sandberg

Foto av:

Lina Alriksson

Moa Eriksson Sandberg är född 1981. Efter att ha arbetat som frilansjournalist i flera år debuterade hon med den självbiografiska ungdomsromanen Söta pojkar är bara på låtsas 2011. Sedan dess har hon givit ut flera kritikerrosade böcker för både yngre och äldre läsare.

Moa växte upp i Halland. Som tonåring började hon skriva krönikor för lokaltidningen och frilansa för musiktidningar. Hon har bott i Malmö och Stockholm, arbetat som dj och klubbarrangör och gjort alla möjliga (konstiga) frilansjobb. Numera bor hon med sin familj i Lund. Utöver det egna skrivandet har hon även undervisat i att skriva barnlitteratur på Linnéuniversitetet.

Priser och utmärkelser:

Nominerad till Barnens Romanpris 2013 för Den första flickan skogen möter
Nominerad till Spårhunden 2014 för Flickan i de vindlande gångarna
Nominerad till Adlibrispriset 2020 för Korridorer

Relaterat

Dorran och spökena

Om boken

Dorran, mamma och lillebror är och hälsar på mormor på landet. Där finns ett roligt klätterträd, massor av hallonbuskar och ett gammalt utedass där mamma ramlade ner en gång när hon var liten! Och där finns mormor, som berättar världens härligaste och läskigaste spökhistorier framför brasan på kvällarna. Dorran vet såklart att varulvar, troll och häxor inte finns på riktigt, men när det blir dags att gå till utedasset på kvällen kan hon ändå inte låta bli att undra – tänk om det finns riktiga spöken på landet …
Moa Eriksson Sandberg och Mari Ahokoivu är tillbaka med en knasigt kul, spännande och fartfylld berättelse om den underbart bestämda Dorran och hennes familj. I serien finns också de fristående böckerna Gulliga lillebror, Dorran går på loppis och Dorran och dinosarna.

Moa Eriksson Sandberg, Mari Ahokoivu

Dorran och spökena

Hetare

Om boken

Jag hade onanerat mig igenom tre fjärdedels år med hjälp av bildmaterial som kommit till mig en julaftonsnatt. En hemlig film där jag smög ut i skogen med en kille. Någon som drog i mig under tallarna. Där jag fick känna på hans hårda, buktande skrev. Mjukt manchestertyg med bred ådring i. Bilderna skrämde mig först. Jag vaknade rädd. Gommen ännu söt av seg kola och polkagris. Hade de rätt? De ett år äldre killarna i skolan som skrek bögjävel efter mig? Hade jag blivit sådan här för att de skrikit så högt?
Ur Piruett av Kristofer Folkhammar

Hetare handlar om hungriga blickar, bultande skrev, blossande kinder och ansträngd andning. Om den första kärleken som kan göra ondare än den vassaste knivsudd. Och om den renaste och skäraste lyckan. Om skuld och skam, om förbjuden kärlek och om snuskiga tankar som inte tål dagens ljus. Om när pulsen sticker iväg och huden knottrar sig bara för att huvudpersonen vet att det inte finns någon annanstans på denna jord som hen hellre vill vara i just detta exakta ögonblick.

Vi gav ett tiotal orädda författare uppdraget att skriva varsin berättelse. Kravet var att inte stanna utanför sovrumsdörren, utan följa med in och låta läsaren vara med. Resultatet blev en samling heta berättelser om sex. Om kärlek. Och om bristen på det samma. Medverkar gör Anna Ahlund, Saga Becker, Moa Eriksson Sandberg, Kristofer Folkhammar, Pernilla Gesén, Anna Jakobsson Lund, Eli Levén, Sebastian Lönnlöv, Sara Lövestam, Sara Ohlsson, Joel Mauricio Isabel Ortiz.

Moa Eriksson Sandberg, Anna Ahlund, Kristofer Folkhammar, Pernilla Gesén, Anna Jakobsson Lund, Sara Lövestam, Sara Ohlsson, Sebastian Lönnlöv, Joel Almroth, Antologi , Saga Becker

Hetare

Relaterade artiklar

Ett mysterium, flera berättare

Moa Eriksson Sandberg och Ester Roxberg har tidigare skrivit den kritikerrosade novellsamlingen "Korridorer" ihop. I romanen "Bränder" fortsätter de att skriva om högstadiet ur flera olika personers perspektiv. Om kärlek, vänskap och mobbning. Om klass, hemligheter, skam och jublande lycka.