Fotograf: Lina Alriksson

Press images

Aktuell med: Dorran och dinosarna

Moa Eriksson Sandberg är född 1981. Efter att ha arbetat som frilansjournalist i flera år debuterade hon med den självbiografiska ungdomsromanen Söta pojkar är bara på låtsas 2011. Sedan dess har hon givit ut flera kritikerrosade böcker för både yngre och äldre läsare.

Moa växte upp i Halland. Som tonåring började hon skriva krönikor för lokaltidningen och frilansa för musiktidningar. Hon har bott i Malmö och Stockholm, arbetat som dj och klubbarrangör och gjort alla möjliga (konstiga) frilansjobb. Numera bor hon med sin familj i Lund. Utöver det egna skrivandet undervisar hon i att skriva barnlitteratur på Linnéuniversitetet.

Priser och utmärkelser:

Nominerad till Barnens Romanpris 2013 för Den första flickan skogen möter
Nominerad till Spårhunden 2014 för Flickan i de vindlande gångarna

Läs mer Dölj
89 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Emma Broomé
Utgiven: oktober 2021
29 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Fredde Granberg
Utgiven: juli 2021
29 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Fredde Granberg
Utgiven: juli 2021
120 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2020
139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2020
149 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juni 2019
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2019
121 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2018
114 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2017
109 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2016
59 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2015
130 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: juni 2014
89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: januari 2014
44 kr Bok - Pocket
Utgiven: augusti 2012
89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: maj 2012
Korridorer
"När texterna är som bäst fångar de på pricken tonåringens vacklan mellan att äga världen och känna sig otillräcklig." Lydia Wistisen
Dagens Nyheter
Korridorer
'”Korridorer' är en intensiv läsupp­levelse. Bladen vänder sig själva och i varje novell, som kan vara så kort som tjugo sidor, hinner man som läsare lära känna karaktärerna. Mer behövs inte."
Nordvästra Skånes Tidningar
Dorran går på loppis
”Författaren Moa Eriksson Sandberg skriver roligt, engagerande och fartfyllt. Seriekonstnären Mari Ahokoivu, vars illustrationer lyfter en bra text ytterligare, är mån om att spegla mångfald. [...] Efter dagens prövningar och konflikter slutar även denna berättelse i dur. Det finns gott om förståelse, kärlek och värme att bottna i. Helhetsbetyg: 4.” Maria Nestorzon.
BTJ
Korridorer
”Perfekt bok att använda sig av på högstadiet köp in som klassuppsättning tycker jag.”
Prickiga Paula

NYHETER

Kaosigt och roligt på loppis

Dorran är tillbaka på ett fartfyllt äventyr bland prinsessklänningar, Batman-masker och lockande kakbufféer. Svettigt för mamma som dessutom har lillebror att hålla rätt på… Här är en ny kärleksfull berättelse om Dorran som många barnfamiljer kan känna igen sig i.

Illustratör: Mari Ahokoivu

Korridorer – Berättelser från högstadiet

Författarduon Moa Eriksson Sandberg och Ester Roxberg har skapat en novellsamling med tolv berättelser om högstadiet som vränger och kränger och skaver. Om kärlek, vänskap och hjärtesorg. Om rasism, klass och revansch. Om hemligheter, skam och jublande lycka. Vi bjuder på en novell ur Korridorer

Fotograf: Emil Malmborg

”Gamla, förfallna byggnader inspirerar mig”

Moa Eriksson Sandberg är tillbaka med en roman för mellanåldern, där klassisk spökhistoria möter en inspirerande berättelse om att hitta sig själv.

Fotograf: Lina Alriksson

Släng lillebror till krokodilerna!

Att få en liten syster eller bror står högt på många barns önskelista. Men Dorrans lillebror är inte alls så där gullig som alla säger, ändå bryr sig mamma mest om honom, tycker hon.

Illustration: Mari Ahokoivu

Sigrid och Affe firar alla hjärtans dag

Lagom till Alla hjärtans dag bjuder vi på de två första kapitlen ur Sigrid och Affe firar alla hjärtans dag av Moa Eriksson Sandberg och illustratören Eva Björkstrand.

Illustratör: Eva Björkstrand
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår