Emi Guner

Foto av:

Lina Eidenberg Adamo

Emi Gunér, född 1971, är copywriter, översättare, skribent och barnboksförfattare. Hennes serie om Nina används i många förskole- och lågstadieklasser som högläsningsbok och som en del av värdegrundsarbetet. Emi Gunér bor högst upp i ett höghus i Stockholm tillsammans med man och tre barn.

Gunérs debut, Ett väldigt bra litet djur, utsågs till 2014 års bok i Bokbryggan, ett prisbelönt läsprojekt i Karlstad som syftar till att öka barns intresse för böcker.

Relaterat

Ninas syskonbok

Om boken

Äntligen har det börjat - Ninas liv som storasyster! Tyvärr är det inte bara så härligt som hon tänkt sig. Elji gör knappt annat än äter, skriker och sover men ändå tycker alla att han är SÅ fantastisk. Nina verkar det inte vara någon som tänker på, fast hon gör så mycket mer.

Det här är berättelsen om hur det är att plötsligt få en bebis i familjen. Det handlar även om kusiner och viljan att leka med dockor fast man känner att man kanske börjat bli för stor för det, rymden, att rocka sockorna, önskelistor, rabiesormar och ensamspindlar och annat som ingår i en åttaårings värld.

Perfekt för högläsning!

Ninas syskonbok är den sjätte fristående boken om Nina.

"Emi Gunér skriver drama så att alla kan känna igen sig. Det är relationer, kompisar, familj och prick alla känslor mellan lycka och sorg men går igenom en helt vanlig vecka i livet. Fint och lyhört."
Johanna Lindbäck, Expressen

Emi Gunér, Loka Kanarp

Ninas syskonbok

Relaterade artiklar

Ny bok om barnens favorit Nina – perfekt för högläsning

Ninas syskonbok är berättelsen om en lillasyster som blir storasyster. Och om kusiner, kompisar, rymden, ensamspindlar och annat som ingår i en åttaårings värld.