Eva Staaf

Foto av:

Kajsa Göransson

Eva Staaf är författare, prisbelönt radioregissör och ljudberättare. Hon är skapare av radioserien Huset mittemot, samt programledare och producent för musikserien Ljudland. Hennes debutbok Tilly som trodde att ... med bilder av Emma AdBåge blev Augustnominerad 2014 *. 
Hon tilldelades Stockholm Stads kulturstipendium 2015.

* Augustjuryns motivering:

"Varför har vissa ingen mat i kylskåpet, inga vinterskor när det är kalltkallt? Varför är vissa ledsna och andra aldrig hemma? I mötet med grannar, vänner och en hemlös tiggare reflekterar Tilly kring sin omgivning. Eva Staafs inlevande och eftertänksamma text låter Tilly och kompisen Tage lyfta blicken mot det samhälle som omger dem. Det blir en berättelse om klass och kultur, ömsint gestaltad av Emma AdBåge. Bildernas detaljer är minutiöst inprickade. Minsta sked ligger och bara syns."

Relaterat

Tilly som trodde att ...

Om boken

Tilly vet inte exakt hur det är att vara någon annan. Tillsammans med Tage tar hon reda på det.

Eva Staaf och Emma Adbåge har skapat en knivskarp och rolig bilderbok med ett samhällskritiskt barnperspektiv. Den berör alla och är ett nytt och brännande och inslag i bilderboksgenren.

Eva Staaf, prisbelönt radioregissör och ljudberättare, debuterar som barnboksförfattare. Emma AdBåge är en av de mest uppmärksammade illustratörerna i en ny tecknargeneration.

Tilly som trodde att ... nominerades till Augustpriset 2014.

Eva Staaf, Emma AdBåge

Tilly som trodde att ...

Relaterade artiklar

Inkännande och hoppfullt om att känna sig bortvald

Vad händer med en, när man som liten utesluts ur gemenskapen? När man inte ens förstår varför? Kan man övervinna smärtan, skammen och den undertryckta vreden över att inte bli vald? <a href="http://www.rabensjogren.se/bocker/192103-alla-utom-allis">Alla utom Allis</a> är en inkännande och hoppfull bilderbok om en svår känsla som alla har upplevt och kan känna sig i.