Fotograf: Paulina Harr

Press images

Aktuell med: Gör det själv

Mitt namn är Annakarin Nyberg och jag är född 1975 och bosatt i Västerbotten. Som liten ville jag bli sekreterare eftersom de verkade så glada och så fick de skriva på skrivmaskiner och se lite viktiga ut. Sedan ville jag bli författare.

Hemma blev jag uppmuntrad att läsa och skriva och avlönades med 2:50 för varje bokrecension jag skrev. Men för att få mina kronor var jag också tvungen att besvara frågor om författarens syften, vilka värden jag upplevde i en bok eller vad den kunde tänkas tillföra andra läsare. Som sjuåring tyckte jag att motprestationen var väl hög för mina 2:50.

Efter högstadiet drömde jag om att bli elektriker och så småningom sökte jag till systemvetenskapliga programmet på universitetet. Anledningen var att jag avskydde datorer, men att jag nog ändå ville lära mig lite mer för att bättre kunna förklara varför jag aldrig skulle jobba med dem.

Det är märkligt hur det kan bli. Idag är jag filosofie doktor och forskare i informatik vid Umeå universitet, och jag är också författare och föreläsare. I huvudsak går alltså mitt arbete ut på att analysera samhällets datorisering. Därutöver skriver jag även en hel del. Kanske inte alltid lika glatt som sekreterarna i min dröm, däremot kan jag se ganska viktig ut om jag måste.

Parallellt med mitt arbete vid universitetet gör jag en mängd andra saker! Bland annat arbetar jag med produkt- och tjänsteutveckling både digitalt och analogt och så har jag tillsammans med Clara Lidström utvecklat konceptet till en ny bokserie med gör-det-själv-böcker för barn, Baka, Fixa och Odla, som vi skriver för Rabén & Sjögren.

Tidigare har jag gett ut boken Digitalt entreprenörskap som visar hur bloggande på sina håll har kommit att professionaliseras och formas till jobb och motorer i växande företag. Hösten 2014 gav jag också ut boken Sociala medier och härskartekniker som analyserar de sociala spel som pågår på nätet och visar på hur vi kan förstå och förhålla oss till dem. Den senare skrev jag tillsammans med min kollega Mikael Wiberg.

Jag gillar helt enkelt att ha många saker på gång samtidigt, och jag gillar dessutom att göra väldigt olika saker! Kanske skulle någon beskriva mig som spretig. Själv skulle jag beskriva mig som en person med mod att välja sin egen väg.

Läs mer Dölj
109 kr Bok - Danskt band
Utgiven: maj 2018
189 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2018
119 kr Bok - Halvklotband
Utgiven: maj 2017
102 kr Merch - Sällskapsspel
Utgiven: april 2016
119 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2016
120 kr Bok - Halvklotband
Utgiven: oktober 2015
119 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2015
129 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: september 2014
129 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: maj 2014
Barnens stora kokbok
"Barnens stora kokbok är trevlig och behändig." – Svante Ors.
BTJ
Barnens stora kokbok
”Fina bilder, pedagogiska illustrationer och mycket matglädje finns i denna bok.”
Katrineholms-Kuriren
Glad sommar
En livsbejakande hyllning till den ljusa årstiden. Fotona mellan recepten är helt underbara och boken fungerar ypperligt som "blädderbok" eller bilderbok för att få upp humöret vilken regnig dag som helst"
tidningenkulturen.se
Laga
"... en riktigt bra och vettig kokbok för nybörjaren." /BTJ

NYHETER

”Barnens stora kokbok” vinnare i Årets svenska Måltidslitteratur

Ett varmt grattis till Clara Lidström och Annakarin Nyberg!

Fotograf: Clara Lidström

Att tänka på när du går på auktion

Ska du på auktion i sommar? Här tipsar Annakarin Nyberg om hur du lyckas med att göra riktiga auktionsfynd.

Foto: Clara Lidström

Att göra på regniga sommardagar

När sommarregnet kommer kan det vara skönt och efterlängtat. Men efter en stund inomhus kanske man blir lite rastlös.

Foto: Clara Lidström

Sommarens bästa loppistips från Underbaraclara

På sommaren kryllar det av loppisar i hela landet. Här delar Clara Lidström med sig av sina bästa shoppingtips.

Foto: Clara Lidström

Vi bjuder på ett recept från "Barnens stora kokbok"

Underbara Clara Lidström och Annakarin Nyberg kommer äntligen med en ny kokbok där de samlar alla sina bästa recept från steg-för-steg serien.

Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.