Stina Stoor

Foto av:

Elin Berge

Stina Stoor, född 1982, debuterade med den uppmärksammade och prisbelönta Bli som folk (Norstedts 2015). För boken nominerades hon till Augustpriset. Halsduken är hennes första barnbok, det är en hyllning till leken och fantasin, men det är också en varm och öm skildring av relationen mellan en morfar och hans barnbarn. Stina Stoor bor och verkar i Istanbul och i sin barndomsby, Balåliden.

Priser och utmärkelser:

Umeå novellpris 2012 (För vår del)
Sveriges Radios novellpris 2013 (Gåvan)
Katapultpriset 2016 (Bli som folk)
Borås Tidnings debutantpris 2016 (Bli som folk)
Nominerad till Augustpriset 2015 (Bli som folk)

Relaterat

Halsduken

Om boken

Hur förvandlar man en tråkig vardag till en fantastisk lek?

Los nya halsduk kliar. Lo vill INTE ha den! Men mamma säger MÅSTE. De är osams hela vägen hem till morfar. Morfar har en soffa som man kan gömma sig bakom och en sax som är extra bra att klippa halsdukar med. Sen måste morfar laga länge. Men då händer något, när morfar lagat klart så har halsduken plötsligt förvandlats till Lenny, morfars magiska vän. Han kan vara bandage på morfars onda knä, en hängmatta till morfars bok, och om morfar haft en katt kunde Lenny ha varit ett koppel.

Stina Stoor debuterade med den uppmärksammande och prisbelönta Bli som folk 2015. Vi är många som längtat efter hennes återkomst. Halsduken är hennes första barnbok, det är en hyllning till leken och fantasin, men det är också en varm och öm skildring av relationen mellan en morfar och hans barnbarn.

Halsduken är Johanna Hägers debut som bilderboksillustratör.

Stina Stoor, Johanna Häger

Halsduken

Relaterade artiklar

En efterlängtad bilderboksdebut!

Hur förvandlar man en tråkig vardag till en fantastisk lek? Det vet morfar i denna lysande barnboksdebut av den prisbelönta författaren Stina Stoor och illustratören Johanna Häger. Halsduken handlar om lekens och fantasins kraft – och hur en stickig halsduk blir till den magiska kamraten Lenny.