Fotograf: Johanna Westin / den sjungande fotografen

Aktuell med: Saker ingen ser

Anna Ahlund är född 1987 och bor i Uppsala. Hon är utbildad lärare i svenska och musik men arbetar nuförtiden med läsfrämjande på bibliotek parallellt med skrivandet. Hon debuterade 2016 med Du, bara som hyllades av en samstämmig kritikerkör. Saker ingen ser är hennes andra bok.


Jag skriver för att göra världen bättre. Ni vet när man läser en bok och tänker ”yes, såhär ska det vara såklart”? Så vill jag att mina böcker ska kännas. Jag började med normbrytartankar, tänkte att jag ville luckra upp en del vana och trista föreställningar om saker, men rätt snart gick jag över till att tänka på normskapande istället. Jag bestämde mig för att rätt och slätt skriva ner den värld jag vill ha. Kanske blir fler sugna på den, och känner att den inte behöver vara så långt borta, eller svår att få till. Jag tror verkligen inte att den är det.

Jag befolkar denna värld med ljuvliga personer, fina, fina människor som är så väldigt kära i varandra. Som ser på varandra, babblar sida upp och sida ner, pillar varandra i håret, och hånglar, hånglar, hånglar. Och har fummelfint sex. Jag tror att man inte ska vara så rädd för att skriva sånt i ungdomslitteraturen, det är när det bränner till som det blir intressant på riktigt. Det är först när litteratur känns som den kan förändra något. Jag vill förändra. Jag vill skriva så att det känns. Och jag vill göra världen riktigt, riktigt fin. För alla.

Läs mer Dölj
Saker ingen ser
”Det jag absolut älskar med Saker ingen ser är alla referenser till musik, litteratur och film. Det ger en extra dimension åt läsningen och speciellt Boye-citaten ger en nästan magisk känsla.”
Enligt O
Saker ingen ser
”Hon har gjort det igen! Saker ingen ser får självklart 5 av 5 ugglor, det är en av årets bästa böcker enligt mig!”    
Agnes bokblogg
Saker ingen ser
”Lyckliga du som ännu inte tillbringat de 412 sidor tillsammans med Yodit, Sebastian, Johannes, Fride, Linn och Aron. Gör det bums! Jag håller tummarna för en Augustprisnominering!”
Prickiga Paula
Saker ingen ser
"Kort och gott, mycket läsvärd! Helhetsbetyg: 4." Elisabeth Frank, BTJ

NYHETER

Anna Ahlunds ”Saker ingen ser” nominerad till QX Gaygala 2018

För andra året i rad nomineras Anna Ahlund i kategorin Årets bok. 

Fotograf: Johanna Westin

”Folk är olika, och jag gillar litteratur som speglar det.”

Anna Ahlund är utbildad lärare i svenska och musik, men jobbar numera vid sidan om skrivandet med ungdomar och läsfrämjande på Uppsala stadsbibliotek. Hon debuterade 2016 med Du, bara som hyllades av en samstämmig kritikerkör. Nu släpps hennes andra bok, Saker ingen ser. Vi fick en pratstund...

Fotograf: Johanna Westin / den sjungande fotografen

”Den ostoppbara kärleken, den som inte låter sig tämjas”

Anna Ahlunds Du, bara är en romantisk historia om att vara ung, att vilja vissa saker litegrann och andra saker så mycket mer.

Foto: Johanna Westin / den sjungande fotografen
137 kr Bok - Flexband
Utgiven: augusti 2017
137 kr Bok - Flexband
Utgiven: maj 2016

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår