Fotograf: Hugo Thambert

Aktuell med: Comedy Queen

Jenny Jägerfeld, född 1974, är psykolog och författare. Hon vann Augustpriset för bästa barn- och ungdomsbok 2010 för Här ligger jag och blöder, och nominerades samma år till Slangbellan. 2017 fick hon ta emot Astrid Lindgren-priset för förtjänstfullt författarskap inom barn- och ungdomslitteraturen.

Jenny Jägerfeld hörs ofta i radio, sänder podden Superältarna och har samtalsserierna Psykologer läser böcker, Psykologer tittar på film och Psykologer går på teater. Hon skriver för Svenska Dagbladets tidning Junior och har pluggat massa filosofi, sexologi och litteratur. En gång reste hon från Danmark till Indien i en risig röd buss. Det tog femtio dagar. Hon har också jobbat som postsorterare, biokassörska, servitris, karaokevärdinna och inom hemtjänsten.

Läs mer Dölj
109 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2018
126 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2016
Brorsan är kung!
"Det är rörande, intensivt och ofta fruktansvärt roligt. Och hoppfullt." /GP
Brorsan är kung!
"Historien berättas med karaktäristisk jägerfeldsk humor, och även om den inte väjer för svårigheter, så är det glädje jag känner när jag slår igen boken." /ETC Umeå
Brorsan är kung!
"Roligt och allvarligt och viktigt och svinbra om Måns ..." Vi Läser
Brorsan är kung!
"Boken är ett psykologiskt och trovärdigt porträtt av ett identitetserkännande. Språket är träffsäkert, rappt och trots mörka stråk mycket humoristiskt."
www.kristianstadsbladet.se

NYHETER

”Barns sorg är randig”

Yukiko Duke träffar Jenny Jägerfeld, vars nya ungdomsroman Comedy Queen handlar om det svåraste hon kan tänka sig.

Foto: Hugo Thambert

Jenny Jägerfeld tilldelas Astrid Lindgren-priset

Författaren Jenny Jägerfeld tilldelades idag Astrid Lindgren-priset för förtjänstfullt författarskap inom barn- och ungdomslitteraturen.

Foto: Hugo Thambert
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår