Fotograf: Anders Lindgren

Press images

Aktuell med: Gubben som grät

Jag är född ute på västgötska landsbygden 1966. Där är jag uppvuxen och efter diverse skolor, jobb och resande är jag nu bosatt i Göteborg med sambo och liten bäbis. Här har jag utbildat mej vid HDK, linjen för grafisk design och jobbar nu som frilansande illustratör, mestadels för olika tidningar och tidskrifter, men också läromedel m.m. Jag har också gått en termin på Konstfacks animationslinje och en termin vid Danmarks designskole i Köpenhamn.

När jag var liten ute på landet fanns det inte mycket att göra, så jag satt mest på min kammare och ritade från späd ålder. Att det var något man kunde göra som arbete och tjäna sitt levebröd på hade jag dock inte en tanke på, så vägen har varit lång, snirklig och långt ifrån självklar.
När jag nu har förmånen att få göra bilder i olika sammanhang så hoppas jag att jag har kunnat ge mina figurer så pass mycket liv att de kan spankulera in till andra människor och leva vidare i deras fantasi. Att mina figurer ska ge sig ut i världen. Gubben som grät är min debut som barnboksillustratör.

Läs mer Dölj

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.