Fotograf: Kajsa Göransson

Press images

Aktuell med: Jag och alla Hemsida: www.saralundberg.se/

Sara Lundberg har bland annat studerat på Konstfack och Kungliga Konsthögskolan. Hennes bok Vita streck och Öjvind blev nominerad till Augustpriset 2011, och sedan dess har hon fått ytterligare en nominering samt vunnit priset två gånger, nu senast 2017 med den uppmärksammade och kritikerrosade Fågeln i mig flyger vart den vill (som även belönades med Snöbollen 2018).

Läs mer Dölj
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2019
55 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: maj 2014
Jag och alla
”Stundtals ler jag när jag läser, som av glädjen att få en gåva. [...] Upplevelsen påminner mig om de poetiskt, prosaiskt formulerade exaktheter jag brukar le åt när jag läser Bodil Malmsten. Utan omformuleringar eller omständliga förklaringar. Det ogripbara träder fram.”
Barnboksprat
Jag och alla
”Det känns fint, tänker jag, och lägger ihop boken med en förunderlig känsla av att berättelsen ändå rullar vidare därinne mellan pärmarna, på samma vis som månaden februari utanför mitt fönster.” Petter Lindgren
Aftonbladet
Jag och alla
"Jag och alla är magisk och berikande läsning av två prisbelönade barnboksskapare. Helhetsbetyg: 5" – Boel Peterson.
BTJ
Vi springer
Joar Tiberg och Sara Lundberg i samtal med Lars Lerin
soundcloud.com

NYHETER

Jag och alla nominerad till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris

I Jag och alla av prisbelönta duon Ylva Karlsson och Sara Lundberg möter vi tio olika barn på tio olika platser, som alla funderar på hur det skulle kännas att gå i någon annans skor. 

Illustration: Sara Lundberg

Hur skulle det kännas att vara någon annan?

Hjalmar är en stillsam hen, Magdalena tänker på kriget långt borta och Nikki åker lastbil med pappa. I Jag och alla porträtteras tio 5-åringar av den prisbelönta duon Ylva Karlsson och Sara Lundberg. Barnen är lika och olika och undrar allihop nyfiket hur det skulle kännas att vara någon annan.

Illustration: Sara Lundberg
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår