Aktuell med: Dinkeli dunkeli doja

Charlotte Ramel, född 1959, är uppvuxen utanför Stockholm. Charlotte Ramel har gått Beckmans skola, reklamlinjen, där hon likaså var lärare en tid. Hon har vidare arbetat som formgivare på tidningar och reklambyråer.

Hon debuterade 1988 med Tårtboken. Därefter har det blivit ett flertal böcker och samarbeten med flera av våra mest kända författare, bland andra Ulf Stark som hon gjort böckerna om Kanel och Kanin tillsammans med.

Charlotte Ramel fick Elsa Beskow-plaketten 2007 med motiveringen: ”Charlotte Ramel har alltifrån sin debut som barnboksillustratör 1988 berikat bilderboksvärlden. Hon har under tjugo års tid samarbetat med ett flertal framstående svenska författare och varierat och utvecklat sitt konstnärskap i takt med sina uppdrag. Ramel behärskar många tekniker som hon anpassar efter olika genrer och berättelsernas intensitet. Bilderna är njutningsfulla, ofta roliga, milda och behagliga. Det finns en anspråkslös harmoni mellan rörelser och en dynamisk detaljrikedom som stimulerar fantasin. Mitt i all denna bildglädje och lekfullhet bejakar hon barnet, ger det en egen värld, ett eget liv och sätter det i centrum.”

Läs mer Dölj
209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2019
119 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2015
120 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: juli 2013
59 kr Bok - Board book
Utgiven: juni 2013
Dinkeli dunkeli doja
”De utvalda rim och ramsor som finns i " Dinkeli dunkeli doja" står mitt hjärta närmast.” Ingalill Mosander
Aftonbladet
Dinkeli dunkeli doja
”Rytmen och känslan, när det kommer till roliga, annorlunda ord, är lika charmerande nu som då.Volymen innehåller 44 olika små mästerverk, härligt illustrerade av den mycket namnkunniga Charlotte Ramel. Helhetsbetyg: 5.” – Annika Övermyr
BTJ
Nu är du en höna
"Barbro Lindgrens och Charlotte Ramels bilderbok "Nu är du en höna" är härlig och galen." /Kristianstadsbladet
Nu är du en höna
"... en vardagligt hjärtskärande och fullkomligt charmerande liten berättelse om lekens ibland ojämlika villkor."
dagensbok.com

NYHETER

Sjung med i Krakel Spektakel!

Nu kommer barnbokslegendaren Lennart Hellsings utvalda rim, ramsor och bilderböcker i samlingsvolymen Dinkeli Dunkel doja. Till den kan alla pedagoger ladda ner gratis sånghäfte, lärarhandledning och maskeradpyssel.

Foto: Thron Ullberg
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.