Mimmi Tollerup

Media

Pressbilder

Jag heter Mimmi och jag bor i Runhällen som ligger mellan Uppsala och Västerås.
Jag föddes i Stockholm den 5 september 1961.
Jag har 4 barn och en katt som heter Ester.
I en liten stuga vid skogen sitter jag och arbetar med att rita bilder till bland annat barnböcker och skolmaterial. Det är ett bra arbete.
Jag målar också tavlor ibland, och bygger, skulpterar, syr, täljer, tovar … ja, det mesta som man kan tänka sig att skapa med.
Jag tycker om att dansa och lyssna på musik. Vara i naturen. Baka bröd.
Jag tycker inte om att stressa och att ha för många olika saker att hålla reda på.
När jag var liten ville jag ha en kiosk. Men den skulle inte vara öppen för jag skulle äta upp allt godiset själv!
Nu är jag inte lika galen i godis längre, fast saltlakrits gillar jag ... men allra mest gillar jag morötter! Jo, det är helt sant!!
Kanske var jag en kanin i ett tidigare liv :o)

Relaterat

Emil Wern och Gotlandsmysterierna 2

Om boken

I denna bok får vi hela tre Emil Wern-äventyr som alla andas extra mycket mystik:
I Mystiska meddelanden cyklar Emil och Ubbe cyklar ner till Almedalen en vacker sommardag. Där får de reda på att någon klottrat på Visbys vackra ringmur! Vem kan ha gjort något sådant?! I Piratens ö ska Emils klass ska äntligen på utflykt till Gotska sandön. Där väntar bad på vita sandstränder, korvgrillning och övernattning. Men när klassen är framme går strömmen – och all mat försvinner. Tur att Emil är van att lösa mysterier …I Spökhuset är det ett hus i byn Martebo som hemsöks, och vid myren utanför syns ett konstigt ljus sväva över marken nattetid … Kan dessa två saker höra ihop? Emil och hans vänner bestämmer sig för att sova över en natt i huset för att ta reda på sanningen.

Anna Jansson, Mimmi Tollerup

Emil Wern och Gotlandsmysterierna 2

Relaterade artiklar

10-årsjubileum för böckerna om Emil Wern detektiv!

För ett decennium sedan kom den första boken i serien om detektiven Emil Wern som löser brott ifrån en kiosk i Visby. Författaren Anna Jansson är också kvinnan bakom vuxendeckarna om Emils mamma, polisen Maria Wern. Lagom till 10-årsjubileet släpps den 18:e boken i Emil Wern-serien – Guldringens gåta.