Fotograf: Privat

Press images

Aktuell med: Vintern - pyssla med mig

Jag är född 1978 i Malmö och uppvuxen i Sydvästra Skånes sommarparadis Skanör-Falsterbo. Eftersom morfar, farfar och mamma målade fantiserade jag redan som barn om att jobba som konstnär. Allt medan jag växte upp utvecklades detta sen till en lust att jobba som illustratör. När gymnasiet var avklarat flyttade jag till London för att förverkliga min dröm. Ett inledande år på Chelsea College of Art följdes av tre år på St Martin's College of Art med inriktning illustration. Med en Bachelor of Art i bagaget gick jag vidare och studerade animation vid samma skola.

Numera är jag fullt sysselsatt med illustration och animation i London, där jag bor tillsammans med min make och min katt. Jag har haft möjlighet att medverka i fler roliga projekt än jag någonsin vågat drömma om – bland annat illustrationer för Dagens Nyheter, The Guardian, Vanity Fair och Vogue. Att kunna jobba på heltid med något man tycker så mycket om är en otrolig lyx, hoppas det kommer att fortsätta länge, länge.

Min främsta inspiration är min omgivning, att iaktta människor, djur och deras beteende. Min ateljé delar jag med fem andra illustratörer i Soho, så jag behöver inte gå långt för inspiration. Hittar jag det inte i samma rum, så finns det en mängd både vanliga och ovanliga människor väl till hands på Sohos gator.

Läs mer Dölj
65 kr Merch - Pysselbok
Utgiven: maj 2020
65 kr Merch - Pysselbok
Utgiven: mars 2020
69 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: oktober 2019
69 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: oktober 2019
65 kr Merch - Pysselbok
Utgiven: augusti 2018
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: augusti 2018
139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2016
119 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2015
159 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2015
83 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: maj 2014
149 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: augusti 2013
Lilla bildordboken
”Alla bokstäver – stora som små – får vederbörlig uppmärksamhet. Teckningarna är detaljerade; det finns alltid nya saker att upptäcka.”
Folkbladet
Lilla bildordboken
”Hejdlöst rolig bokstavslek. Går det att få nog av fiffigt illustrerade ordböcker? Svar: nej. Inte om de ser ut som Lilla bildordboken, som nästan får mig att önska att jag hade knäckandet av läskoden framför mig i livet.”
Katrineholms-Kuriren
Lilla bildordboken
"Lilla bildordboken genomsyras av en humor och ordglädje som bara måste smitta av sig på alla från 3 till 99 år. Variationen vad gäller tema, frekvens och svårighetsgrad är ytterst skickligt sammansatt och uttänkt. Helhetsbetyg: 4" – Katrine Hamori,
BTJ
Mallan, pappa och förskolan
"Denna moderna skildring av en förskola är både representativ och jämställd utan att vika en tum på konstnärlig kvalitet. Böckerna om Mallan är ett strålande samarbete som passar perfekt att läsa från ungefär tre år." /BTJ

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.