Fotograf: Magnus Liam Karlsson

Press images

Aktuell med: Tiger, Tiger, Tiger

Joanna Hellgren, född 1981, har en bakgrund som illustratör och bokformgivare. Hennes första bok, Mon frère nocturne (Min nattbror), kom ut på det franska förlaget Édition Cambourakis 2008 och utsågs till en av årets bästa franska böcker av juryn i seriefestivalen i Angoulême. Joanna har även varit representerad på vårsalongen i Grand Palais, Paris. Frances, som kom ut i Frankrike 2008 och på svenska 2009 (Galago), nominerades till priset Artémisia, vilket uppmärksammar kvinnliga serieskapare och vann året därpå Urhundenplaketten för bästa originalsvenska seriealbum. Frances del 2 utkom 2010.

---------------------------------

Priser och utmärkelser:
Guld i tävlingen Kolla! 2013 för Mormors sjal (text av Åsa Lind)

Läs mer Dölj
99 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2019
159 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2017
102 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: september 2012
Tiger, tiger, tiger
"Genom ett grannlandskap i tjock, mättad färgkulör går letandet och blir till ett riktigt litet vardagsäventyr för de yngsta."
Smålänningen
Tiger, tiger, tiger
”Ljuvlig berättelse om ett barn och grannens tigrerade katt, med roliga, tydliga illustrationer.”
M-magasin
Tiger, tiger, tiger
”Tiger, Tiger, Tiger är en fin, stämningsfull bilderbok med spänning ur barnets perspektiv. Helhetsbetyg: 4.” – Gunnar Åberg
BTJ
Vilda djurboken
” Här finns massor av kul och oväntade fakta, allmänbildning och nya rön om djurens väl och ve! Det här är en mycket bra och underhållande faktabok, med personligt tilltal, som man gärna återkommer till, gång på gång!”
tidningenkulturen.se

NYHETER

Tre nomineringar till Augustpriset 2019!

Tiger, Tiger, Tiger, Jordgubbsbarnen och Mitt storslagna liv har chans att vinna Augustpriset i kategorin Årets svenska barn- och ungdomsbok.

Fotograf: Magnus Liam Karlsson

Den allra finaste högläsningen för de yngsta

Åsa Linds rimmade vers i kombination med Joanna Hellgrens bilder skildrar stor dramatik och starka känslor i litet format. Det blir ett mästarmöte i text och bild!

Illustratör: Joanna Hellgren
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.