Fotograf: Göran Segeholm 2017

Press images

Aktuell med: Syskonvecka

Matilda Ruta är illustratör, serietecknare och bilderbokskonstnär. Hon har nominerats till både Augustpriset (för Åka buss 2016) och Elsa Beskow-plaketten. Tillsammans med Rasmus Malm har hon gjort serieromanen Flocken. Hennes bilderbok Syskonvecka är den första boken i hennes serie Strandskogen – om familj, relationer och starka känslor. 

Läs mer Dölj
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2020
119 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2019
Syskonvecka
”Charmig, vital och inkännande vardagsskildring.”
Dagens Nyheter
Syskonvecka
”Matilda Ruta som tidigare gett ut böcker på temat syskon är också hon mån om att berätta från ett barns perspektiv. [...] I den underbart ritade skärgårdsmiljön tar Russin båten till en annan ö och hamnar till slut i den rosengård där man nästan kan känna sommarens alla blomdofter.”
Sydsvenskan
Syskonvecka
"Att kärleken till ett syskon kan vara minst lika stark som den till en förälder skildras övertygande starkt och rörande i berättelsen om Russin och Kaninis."
Göteborgs-Posten
Syskonvecka
"Känsligt, roligt, fantasifullt och hoppingivande. [...] Hennes naturskildringar är vackra, romantiska med drag av Elsa Beskow. Helhetsbetyg: 4." Christina Wedenmark
BTJ

NYHETER

Ny bilderbok om längtan och kärlek till ett halvsyskon

Varannanveckasliv i stjärnfamiljer är många barns vardag. I nya bilderboken Syskonvecka skildrar Matilda Ruta med mycket värme den starka längtan efter ett älskat halvsyskon som är hos sin andra förälder.

Illustratör: Matilda Ruta

Matilda Ruta ställer ut på Seriegalleriet

På Seriegalleriets utställning visas bland annat originalteckningar till nya boken Flocken.

Illustratör: Matilda Ruta
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.