Fotograf: Göran Segeholm 2017

Press images

Aktuell med: Julmysteriet

Matilda Ruta är illustratör, serietecknare och bilderbokskonstnär. Hon har nominerats till både Augustpriset (för Åka buss 2016) och Elsa Beskow-plaketten. Tillsammans med Rasmus Malm har hon gjort serieromanen Flocken. Hon är aktuell med den hyllade bilderboksserien Strandskogen – om familj, relationer och starka känslor. 

Läs mer Dölj
189 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2021
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: maj 2021
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2021
139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2020
123 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2019
Julmysteriet
"En varm, påhittig julberättelse där man kan få hjälp med att bygga upp en jul i en modern bonusfamilj." Amelia Adamo
M-magasin
Julmysteriet
"Julmysteriet av Lisa Bjärbo och Matilda Ruta är varm, rolig och lite pirrig. Perfekt som högläsningsbok för fyraåringar och uppåt." Ingalill Mosander
Aftonbladet
Julmysteriet
”Julmysteriet är en snäll, vänlig och komplex tjugofyrakapitelsbok för lyssnare och läsare från 5 till 7 år om en jul som är på väg att haverera. [...] Julens glädje och expressiva glitter förmedlas levande i helsidesillustrationer. Boken erbjuder en fin adventsanpassad läsupplevelse. Helhetsbetyg: 4.” Jan Hansson
Det djupa blå
”Matilda Ruta arbetar genialt med kroppsspråk och hållning, och låter mamman interagera fysiskt på skiftande sätt alltmedan barnet växer. Det är tryggt, kärleksfullt och svindlande.” Stina Nylén
Göteborgs-Posten

NYHETER

Spänning, humor och underbar julstämning i årets adventsbok

För tionde året i rad kommer Rabén & Sjögrens traditionella julsaga, en högläsningsbok i 24 kapitel. I Julmysteriet berättar författaren Lisa Bjärbo och illustratören Matilda Ruta om Ebbe, en kille som verkligen älskar julen – och mysterier.

Illustratör: Matilda Ruta

Flocken nominerad till Urhunden 2020

Nomineringarna till 2020 års Urhunden för verk utgivna 2019 har tillkännagivits och bland de nominerade finns Flocken av Matilda Ruta och Rasmus Malm.

Fotograf: Göran Segeholm

Lycka är att våga hoppa från kanten!

Det djupa blå av Emily Joof och Matilda Ruta är en vacker bilderbok om att övervinna rädslan för vatten och upptäcka havets magi.

Illustratör: Matilda Ruta

Faran kommer till förtrollande Strandskogen

Något läskigt är på väg. Alla barn måste hålla sig inne – de får inte ens gå till stubben och köpa chips! Matilda Ruta är tillbaka med den högaktuella Stora faran, den andra boken i bilderboksserien Strandskogen.

Illustration: Matilda Ruta

Ny bilderbok om längtan och kärlek till ett halvsyskon

Varannanveckasliv i stjärnfamiljer är många barns vardag. I nya bilderboken Syskonvecka skildrar Matilda Ruta med mycket värme den starka längtan efter ett älskat halvsyskon som är hos sin andra förälder.

Illustratör: Matilda Ruta
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår