Fotograf: Karolina Ahlfort

Aktuell med: Sonja och julen Hemsida: carolinerostlund.blogspot.se/

Caroline Röstlund, född 1972, är verksam som tecknare och illustratör. Hon har bland annat skapat böckerna Tesslas mamma vill inte! (2010) Orättvist (2012) och Ina och trädandarna ( 2013).

Carolines bilder är genomtänkta på många nivåer och hennes arbete präglas av ett intresse för frågor som genus, mångfald, miljö och mänskliga rättigheter. Samtidigt strävar Caroline efter att göra vackra och roliga illustrationer med en ton som ska tilltala både barn och vuxna. I sitt eget berättande vill hon göra den lilla människan synlig.

Läs mer Dölj
Sonja och julen
”Sonja och julen har så mycket jag gillar. En enkel, mysig jul- och familjestämning ligger mellan bladen, och de mjuka, livfulla illustrationerna bidrar fint till det.” [...] ”Sonja är en fin karaktär och jag hade gärna besökt hennes familj. Bra högläsning i väntan på julen, oavsett hur den ser ut.”
Barnboksprat
Sonja och julen
"De mjukt blyertsskrafferade teckningarna och berättelsens fina balans mellan vag magklump och berättarglädje gör att Sonja och julen aldrig slår över i präktig diskbänksrealism."
Göteborgs-Posten
Sonja och julen
"Det är en hoppfull historia om en familjen annorlunda där det ur kaoset kan fixa sig!"
Kristianstadsbladet
Sonja och julen
"I lättläst text och med fina vardagsnära bilder får vi följa julstöket i familjen [...] Och förstås kommer julen och blir som den ska - även om den inte alltid blir som det var tänkt."
Eskilstuna-Kuriren
111 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2017
103 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2016
55 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2015
99 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: april 2014

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår