Lina Bodén

Media

Pressbilder

Lina Bodén, född 1980, har sedan examen från Beckmans Designhögskola 2007 arbetat med illustration för barn- och vuxenböcker, tidningar, reklam, förpackningsdesign och textil-print.

Relaterat

Sjörövarhöst

Om boken

Stella är uppvuxen på ett barnhem, men en jul rymde hon därifrån tillsammans med sina vänner. Nu bor hon och lillebror Issa med Miriam som har en Antikbutik i Gamla stan. Miriam som adopterade både Stella och Issa när de hade rymt från barnhemmet. Uppe på taken i stan finns också skorstensbarnen som har blivit Stellas allra bästa vänner.

En kväll hör Stella hur mamma Miriam köper en gammal sjömanskista av någon nere i antikbutiken. Fast Miriam inte säger något förstår Stella att det är en kista med ovanligt innehåll. När Stella smygtittar i den hittar hon både en märklig dagbok som tillhört en person vid namn Ensamseglaren och en kompassring som passar så perfekt på hennes finger att den inte går att ta av.
Men vem är Ensamseglaren och varför vill sjörövaren Benbow så hemskt gärna ha tag på hans dagbok och kompassringen på Stellas finger? Frågorna blir bara fler och fler och Stella måste ta hjälp av skorstensbarnen för att hitta svaren!

En spännande berättelse i samma anda som de tidigare böckerna om skorstensbarnen: Skorstensjul och Älvsommar.

Mårten Sandéns välskrivna äventyrsberättelse i kombination med Lina Bodéns magiska och stämningsfulla bilder gör Sjörövarhöst till den perfekta högläsningen för hela familjen.

Mårten Sandén, Lina Bodén

Sjörövarhöst

Älvsommar

Om boken

Stellas dröm har gått i uppfyllelse hon har fått en familj! Men en dag börjar något oväntat hända Stellas vänner, skorstensbarnen. De modiga och påhittiga skorstensbarnen lever sina liv på hustaken, helt utan rädsla för höjder. Så när Stellas vän Topsy plötsligt drabbas av höjdskräck är det tydligt att något är väldigt fel. Under några skimrande sommarveckor dras Stella in i ett magiskt äventyr med beskyddande lyktféer, bittra fejder och väl gömda familjehemligheter.

En stämningsfull och spännande högläsningsbok i klassisk sagotradition av Mårten Sandén, med fantastiska illustrationer av Lina Bodén. En bok med stora känslor och oemotståndliga cliffhangers som kommer att älskas av både stora och små läsare. Och få den mest inbitne tvivlare att tro på älvor ...

Sagt om Skorstensjul:

Det är en så vacker bok att jag inte kan sluta läsa ... Mårten Sandén prickar exakt in sagotonen i sin text, den ton som ytterst få barnboksförfattare hittar fram till och som kan förena en outhärdlig verklighet med en skimrande saga.
Dagens Nyheter

En finstämd och äventyrlig julsaga om vänskap och en längtan efter att höra hemma. De ljuvligt vackra illustrationerna är lätta att fantisera sig bort i.
Arbetarbladet

... en helt förtjusande, stämningsfull och allvarsam berättelse i saftigt, stort format, indelad i 24 kapitel med en liten cliffhanger i varje. Så smart! Och så underbara bilder.
Göteborgsposten

Mårten Sandén, Lina Bodén

Älvsommar

Relaterade artiklar

Skorstensbarnen är tillbaka!

Mårten Sandén och Lina Bodén har i den tredje boken om skorstensbarnen skapat en perfekt högläsningsberättelse för höstmörkret.