Maria Andersson Keusseyan

Foto av:

Kajsa Göransson

Maria Andersson Keusseyan, född 1976, är barnboksillustratör och illustrerar bland andra serierna Fasliga fakta, Intresseklubben och Vårt lilla landslag. 

”Mitt intresse att teckna startade väldigt tidigt, då min pappa satt flera timmar med mig om dagarna och ritade. Mina föräldrar har alltid uppmuntrat mig att teckna och de har nog sparat de allra flesta teckningar jag gjorde som liten. Under min skolgång så var såklart Bild ett favoritämne och i högstadiet hade jag en väldigt inspirerande och uppmuntrande bildlärare. I mina illustrationer använder jag gärna mycket färg, många detaljer och mycket uttryck i karaktärerna. I de illustrationer där det passar så kan man ofta hitta en liten katt.”

Relaterat

I huvudet på DIG

Om boken

Visste du att din hjärna styr allt som har med dig och din kropp att göra? Den vet vad du tänker och känner, och den jobbar dygnet runt. Både när du är vaken och när du sover. Hjärnan ser till att ditt blod cirkulerar genom kroppen, att du smälter maten du äter och att du andas. Den fixar också så att du blinkar över 4 miljoner gånger per år och att dina spottkörtlar producerar 1–1,5 liter saliv om dagen! Hjärnan vilar faktiskt aldrig. Det har den inte tid med, den måste ju ta hand om din kropp. Du kanske tror att du kan styra vissa saker själv, men sanningen är att hjärnan alltid är inblandad. Din hjärna är du!
I huvudet på DIG är en faktabok om vårt allra viktigaste organ: hjärnan. Här kan du läsa om hjärnans olika funktioner, våra sinnen och andra organ, vårt skelett, vårt hår, våra muskler och en hel del annat. Det är färgglatt, kul och faktaspäckat – och ett måste för den vetgirige!

Anna Hansson, Maria Andersson Keusseyan

I huvudet på DIG

Fasliga fakta om köttätande växter

Om boken

Vilken köttätande växt liknar en orm? Kan man ha en köttätande växt hemma? Och vad matar man den med då? Det och många andra frågor kan du få svar på i denna lättlästa och roliga faktabok om växtvärldens köttätare.

I serien Fasliga fakta presenteras företeelser som sällan tas upp i vanliga faktaböcker. Kittlande och lagom skruvade fakta, som med en stor portion humor och kluriga illustrationer lockar även den mest ovilliga läsare att läsa vidare.

Anna Hansson, Maria Andersson Keusseyan

Fasliga fakta om köttätande växter

Relaterade artiklar

Avspark för ny del av Vårt lilla landslag

Spelar man i seriespel för att vinna, eller för att det är kul? Seriespelet är fjärde delen i den populära serien barnböcker som tagits fram i samarbete med Svenska Fotbollförbundet.