Jim Kay

Media

Pressbilder

Jim Kay vann Kate Greenaway-medaljen 2012 för sina illustrationer i Patrick Ness-boken Sju minuter över midnatt. Han studerade illustration på University of Westminster och efter sin examen har han arbetat i Tate Britains bibliotek och arkiv samt på Kew Gardens. Efter att ha ställt ut på Richmond Gallery blev Jim Kay kontaktad av en förlagsredaktör, och hans tillvaro som frilansillustratör tog sin början. Jim Kay har producerat koncept för film och tv, och medverkat i en grupputställning på V&A Museum i London. Han bor i Northamptonshire med sin partner och en greyhound.

Relaterat

Harry Potter och Fenixorden

Om boken

Harry Potter har fått nog. Sommarlovet hos Dursleys har varit värre än någonsin. Hans bästa vänner verkar inte bry sig om honom, han har inte fått några nyheter från trollkarlsvärlden på hela sommaren och han riskerar dessutom att bli relegerad. När Harry väl återvänder till Hogwarts för sitt femte år är ingenting som det brukar vara, och den stora frågan är: När ska Lord Voldemort slå till igen?

Böckerna om Harry Potter har älskats av generationer, de upptäcks ständigt av nya läsare och nådde snabbt klassikerstatus. Böckerna har sålt över 500 miljoner exemplar runt om i världen, de är utgivna på över 80 språk och har blivit åtta filmsuccéer. Bara i Sverige har det sålts över fem miljoner böcker.
Illustratören Jim Kay har denna gång fått sällskap av sin kollega Neil Packer, som har gjort en del av bilderna.

J.K. Rowling, Jim Kay, Neil Packer

Harry Potter och Fenixorden

Relaterade artiklar

Den magiska succén i fyrfärg fortsätter!

Den 11 oktober 2022 utkommer den illustrerade utgåvan av "Harry Potter och Fenixorden" samtidigt i 24 länder. Jim Kay har arbetat med boken i mer än två år och under arbetets gång blev det uppenbart att det var dags att bjuda in en gästillustratör till trollkarlsvärlden. Den gästen blev Neil Packer – en etablerad och mångsidig illustratör och Jims nära vän.