Fotograf: Tom Wall

Press images

Aktuell med: Spökljuset

Hanna Granlund är illustratör, serietecknare och grafiker. Hon föddes i Visby 1990, är uppvuxen på Gotland och nu bosatt i Skanör. Hanna debuterade som illustratör 2016 med Flickan på kyrkogården och Ett spöke i klassen, de två första delarna i succéserien Spöksystrar, skrivna av Mårten Melin. Sedan dess har Hanna illustrerat ett 30-tal böcker. 

”Jag har alltid ritat och kommer förmodligen att göra det så länge jag lever. Nyfikenheten efter att prova och testa och klura blir aldrig mättad. Och det är kanske det som gör det hela. Det finns alltid mer att rita! 

Jag är förtjust över hur en bild kan bli till av bara svart och vitt men jag tycker också mycket om att jobba med färg. Jag utforskar och experimenterar gärna med olika tekniker och material inför olika bokprojekt. Och annars också. Bara för att det är så roligt! 

När jag inte jobbar, eller tar en jobb-paus, tycker jag mycket om att vara ute i naturen. Och att bada i havet gillar jag! Vare sig det är sommar eller vinter. Ett annat stort intresse är musik och jag spelar, om nu än ganska sällan, många olika instrument.”

Sedan hösten 2019 har Hanna frilansat som illustratör på heltid.

Läs mer Dölj
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2021
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2021
109 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2021
109 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2020
109 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2020
79 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2019
109 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2019
69 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: april 2019
119 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2019
99 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2019
69 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Vanna Rosenberg
Utgiven: oktober 2018
69 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: april 2018
119 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2018
58 kr Merch - Pysselbok
Utgiven: april 2018
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: april 2018
Spöket går vilse
”Det är imponerande! Den lilla boken är generöst och genomtänkt illustrerad på ett lockande vis av Hanna Granlund, den inbjuder verkligen till läsning. Sammantaget är det en mycket välgjord, lagom spännande och lättläst kapitelbok för nybörjarläsare – vardagsberättelse med spökknorr – men den fungerar också som högläsningsbok. Helhetsbetyg: 5.” Annika Lundeberg
Gosedjursfesten
"En gosedjursfest för ögat! [...] Det är en bok med flera lager. För ett barn är det här en berättelse om kärlek, längtan och oväntade äventyr. För en vuxen om allt man gör för barnen, och deras evinnerliga mjukisdjur." Urban Jarvid
Smålandsposten
Gosedjursfesten
”Gosedjursfesten är en utomordentligt rolig, läs-, tänk- och upplevelsevärd bok, med språk och bilder lika levande som uttrycksfulla, för alla från 5 år. Helhetsbetyg: 4.” Jan Hansson
BTJ
Spökhästen
”Lättläst, roligt och spännande.” Ingalill Mosander
Aftonbladet

NYHETER

Den älskade serien Spöksystrar fyller fem år!

5-årsjubileet firas med en härligt tjock samlingsvolym som består av de fem första delarna i serien: Flickan på kyrkogårdenEtt spöke i klassenEtt spöke sover överDen fruktansvärda hämnden och Spöktivolit. Dessutom ingår några extra sidor med spökpyssel.

Fotograf: Tom Wall

Inte utan mitt gosedjur!

Barnboksvärlden har fått en ny rolig duo: Elin Johansson och Hanna Granlund. I deras Gosedjursfesten förvandlas en helt vanlig dag till räddningsaktion med hela förskoleklassen.

Illustratör: Hanna Granlund

Känslosamt i tionde boken om spöksystrarna

I Spökhästen möter vi Ramona som sörjer att hennes älskade häst har dött utan att hon fick möjlighet att säga hej då. En känslosam bok om att sörja och försöka gå vidare.

Illustratör: Hanna Granlund

Ny bok i den hyllade serien Spöksystrar!

Spöke i fara är den nionde delen i den populära serien Spöksystrar. Mysrys för lågstadiet av superduon Mårten Melin och Hanna Granlund!

Foto: Tom Wall

Ny bok i succéserien Spöksystrar!

De lagom läskiga böckerna om Nila och spöket Maj har snabbt blivit favoriter hos lågstadiebarnen.

Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår