Fotograf: Göran Segeholm

Press images

Aktuell med: Ordbrodösen

Anna Arvidsson, född 1978, bor i Stockholm och arbetar som kommunikatör. Ordbrodösen är hennes debutroman.

"Som läsare har jag ingen författare som jag utan tvekan väljer framför alla andra. Däremot har jag en favoritkänsla. När en historia framkallar den märker jag hur min puls ökar och hur jag liksom lutar mig framåt. Det brukar hända när hemligheter avslöjas, när val som tycktes obetydliga visar sig vara livsavgörande, när trådar knyts samman ... Ibland håller känslan i sig i några sidor, ibland i flera hundra. För mig är det ett slags berättandets magi.

Min debutroman började med ett ord som inte fanns. Det var oktober 2013 och jag gick min femte kurs på Skrivarakademin i Stockholm. Vi hade lektion en kväll i veckan, på dagarna var jag föräldraledig med tvillingar som just skulle fylla ett år. Efter en lektion satte jag mig direkt med nästa veckas uppgift. Jag behövde ett alias för en skribent, ett poetiskt, annorlunda ord. Klockan hade passerat midnatt, familjen sov och jag var trött. Ändå ville jag få ett första utkast klart. Ordbrodös, tänkte jag. Jag tyckte att det passade och lämnade in uppgiften veckan därpå.

Den uppgiften var klar, men ordet stannade kvar hos mig. Det gav inte en enda träff enligt Google och ändå kändes det inte påhittat. Jag kände att ordet borde finnas. Jag var tvungen att få veta vad en ordbrodös var.

Ordbrodösen handlar om kvinnor som kan styra andra människor med sina skrivna ord. Och om Alba som borde kunna, men inte kan. Den innehåller historier som flätas samman, hemligheter som avslöjas och sanningar som omprövas. Jag hoppas att den kommer att framkalla min favoritkänsla hos många läsare."

Läs mer Dölj
55 kr Bok - Pocket
Utgiven: januari 2018
Ordbrodösen
"Författaren och debutanten Anna Arvidsson har ett vackert och välarbetat språk med en tidlös klang som passar ordbrodösernas tradition, men fungerar även i det moderna. Detta är sann läsfröjd! Helhetsbetyg: 5"– Fia Idegård.  
BTJ
Ordbrodösen
"Anna Arvidssons originella berättelse tvinnar en spännande väv av kvinnlig vänskap och kärlek." "Det annorlunda och egna greppet gör också avtryck i språket, som lockar in läsaren i denna suggestiva, nya värld. En lågmäld men kittlande fantasybok om ordens makt."
www.svd.se
Ordbrodösen
"Arvidssons berättelse får åtminstone mig att sträckläsa ..." Petter Lindgren, Aftonbladet
Ordbrodösen
"Det här är en oerhört begåvad debut av Anna Arvidsson [...] en klar 4:a" /Yukiko Duke, Gomorron Sverige

NYHETER

En av årets mest spännande debutromaner

Kvinnor som kan styra andra människor med sina skrivna ord, historier som flätas samman, hemligheter som avslöjas och sanningar som omprövas. Mot Anna Arvidsson, som debuterar med Ordbrodösen.

Foto: Göran Segeholm
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.