Fotograf: Kajsa Göransson

Press images

Aktuell med: Handbok för superhjältar 6

Elias Våhlund, född 1973, funderar fortfarande på vad han ska göra när han blir stor. Till dess försörjer han sig på att leka. Förutom att skriva barnböcker jobbar han som regissör, manusförfattare, skådespelare, stuntman, lärare och skivbolagsdirektör.

Elias har startat och drivit ett treårigt cirkusgymnasium samt en ettårig heltidsutbildning i stunt. Han har också vunnit silvermedalj i VM i artistisk fäktning för Storbritannien och är hedersmedlem i British Academy of Fencing.

Elias har tillsammans med sin fru, Agnes Våhlund, skrivit bokserien Handbok för Superhjältar. 2018 tilldelades de priset Årets barndeckare för Handbok för Superhjältar Del 2: Röda masken och Handbok för Superhjältar Del 3: Ensam.

Årets Barndeckare delades ut under Bok- och biblioteksmässan i Göteborg och juryns motivering löd:

För en fantasieggande och gränslöst fint tecknad barnboksserie som i grunden behandlar ett angeläget problem som många barn kan relatera till, att vara mobbad. Vi i juryn imponeras av det nyskapande sättet att berätta historien i bild och text, och att kvaliteten och spänningen håller så fint genom de tre första delarna, som får oss att längta efter mer. Vi förstår verkligen varför läsarna har tagit huvudpersonen Lisa till sina hjärtan och är övertygade om att serien bidrar till att skapa nya små bokslukare. Vi älskar också idén att man inte föds till superhjälte, utan att det är något man kan bli – genom att läsa en bok som man hittar på biblioteket!

Läs mer Dölj
152 kr Merch - Pysselbok
Utgiven: oktober 2020
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2020
79 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2020
65 kr Merch - Pysselbok
Utgiven: mars 2020
49 kr Merch - Pysselbok
Utgiven: mars 2020
189 kr Merch - Månadskalender
Utgiven: september 2019
95 kr Merch - Pysselbok
Utgiven: maj 2019
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: december 2018
77 kr Merch - Pussel
Utgiven: november 2018
91 kr Merch - Anteckningsbok
Utgiven: augusti 2018
87 kr Merch - Anteckningsbok
Utgiven: augusti 2018
57 kr Merch - Målarbok
Utgiven: juni 2018
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2018
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2017
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2017
Handbok för superhjältar 5
”Slutet andas nytänd action och en rejäl cliffhanger inför kommande del. Färgade block med infälld text underlättar läsningen. En populär serie för inbitna läsare.” Staffan Engstrand
BTJ
Handbok för superhjältar 5
”Perfekt för dem som nyligen lärt sig att läsa.” Shora Esmailian
Nordvästra Skånes Tidningar
Handbok för superhjältar 4
”Böckerna är ett föredömligt exempel på att det går att kombinera spänning och ämnen som utanförskap och mobbning.” Ingalill Mosander
Aftonbladet
Handbok för superhjältar 4
"En god berättelse om vänskap samt om att våga utmana sin förmåga. Helhetsbetyg: 4" – Staffan Engstrand
BTJ

NYHETER

Årets mest efterlängtade bok!

Handbok för superhjältar är serien som tagit hela Sverige med storm. De populära böckerna har nu sålt i över 600 000 exemplar! Försvunna är den femte spännande delen och början på ett helt nytt äventyr för Röda masken, eller Lisa som hon heter när hon inte är superhjälte.

Fotograf: Kajsa Göransson

Handbok för superhjältar blir film

Filmrättigheterna för barnbokssuccén Handbok för superhjältar av Agnes och Elias Våhlund har sålts till Stiller Studios. 

Illustration: Agnes Våhlund

Sommaren är räddad!

Se hit, alla Lisa-fans! Med nya Handbok för Superhjältars sommarlovsbok – en superkul aktivitetsbok som räcker hela sommaren – får du själv chansen att bli superhjälte!

Foto: Kajsa Göransson

Handbok för superhjältar årets bästa ljudbok för barn!

Agnes och Elias Våhlunds Handbok för superhjältar Del 1 blev vinnare på ljudboksgalan Storytel awards. Inläsare är skådespelaren Frida Hallgren.

Foto: Kajsa Göransson

Handbok för Superhjältar firar 350 000 sålda böcker!

På bara ett och ett halvt år har Handbok för superhjältar-serien gått från böcker till ett fenomen. Nu firar förlaget 350 000 sålda exemplar av de populära barnböckerna om mobbade Lisas väg till att bli en superhjälte.

Foto: Maria Östlin
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår