Fotograf: Gustav Boman

Press images

Aktuell med: Det som känns förbjudet

Annica Hedin växte upp i Kvibille på halländska landsbygden, men bor sedan 25 år i Stockholm. Hon arbetar som frilansskribent och har tidigare skrivit en lång rad läroböcker för låg- och mellanstadiet. Hon debuterade som bilderboksförfattare 2018 med den kritikerrosade bilderboken Stig, illustrerad av Per Gustavsson. Annica Hedin har också samarbetat med Hanna Klinthage som illustrerat böckerna Dom som kallas vuxna, Det som verkar farligt och Det som känns förbjudet. Tillsammans med Per Gustavsson har hon även skapat böckerna om Berit: Berit älskar Russin, Berit ljuger och Berit vill inte.

Läs mer Dölj
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2021
29 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: augusti 2021
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2020
119 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2020
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2019
139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2019
139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2018
Berit vill inte
"En träffsäker bok om starka känslor med oemotståndliga teckningar och hög igenkänningspotential." Ingalill Mosander
Aftonbladet
Berit vill inte
”Det är lätt att älska böckerna om Berit. Så mycket känslor! Så mycket igenkänning! Här är det ilska och känslan av invasion som står i fokus. Gud, vad hon stör och förstör, den där Lussan. Klart att Berit till slut inte står ut.”
Vi Läser
Berit vill inte
”Både författare och illustratör har skapat en fin tillsammansläsning som ger mycket att prata om. Helhetsbetyg: 5.” Birgitta Apelkvist
BTJ
Bakom affären
”Den korta, interagerande texten som böljar över sidorna är lätt att läsa tillsammans med barnet i denna spännande och originella bildsaga. Helhetsbetyg: 4.” Tine Billing
BTJ

NYHETER

Klurig högläsningsbok där naturen är närmare än du tror

Fantasifulla Bakom affären handlar om att drömma sig bort till andra platser. För från en grå parkeringsplats är det inte alls långt till djur och natur.

lllustratör: Karin Cyrén

Nej, jag vill inte!

Måste man verkligen leka med någon bara för att en vuxen säger att man ska? I Berit vill inte, den tredje boken om nya favoritkaraktären Berit, tussas två barn ihop mot sin vilja.

Illustration: Per Gustavsson

Kärlek, lögner och marsvin

Får man verkligen aldrig ljuga? Kanske om man är riktigt riktigt kär? I andra boken om Berit erövrar huvudpersonen en ny vän med hjälp av en ganska opraktisk lögn.

Illustratör: Per Gustavsson

Ny bilderbok om vanliga (och ovanliga) rädslor

Det finns mycket som kan kännas läskigt: vitsminkade clowner, kryllande småkryp och tonåringar utanför affären. Duon Annica Hedin och Hanna Klinthage gjorde succé ifjol med sin bilderbok om vuxna. I den nya boken utforskar de vanliga – och ovanliga – rädslor.

Illustratör: Hanna Klinthage

Den starka och viktiga kärleken till ett gosedjur

Annica Hedin och Per Gustavsson är tillbaka med en ny bilderbok – en kärlekssaga med stora känslor: kärlek, sorg, ilska och glädje. Berit älskar Russin handlar om kärleken till ett gosedjur och hur svårt det kan vara att göra det som förväntas av en när det känns fel.

Illustration: Per Gustavsson
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår