Barbara Cantini

Foto av:

Viarossi

Barbara Cantini har arbetat som illustratör i teater- och tevevärlden innan hon började skriva och illustrera egna bilderböcker. Böckerna om Mortina har fått ett fantastiskt mottagande i Italien och har översatts till ett flertal språk.

Relaterat

Mortina och den förskräckliga kusinen

Om boken

Det är en riktigt långtråkig dag på Gamla kråkslottet där zombiebarnet Mortina bor med sin faster Krypta. Ute regnar det, och fastern är upptagen i växthuset med sin senaste favoritväxt: Snacksalig murgröna. Så när det ringer på dörren blir Mortina glatt överraskad. Men hu! Det är hennes snobbiga, urtrista kusin Dilbert! Vem har bjudit dit honom? Innan Mortina vet ordet av ringer det på dörren igen. Och igen, och igen, och igen! Snart är alla Mortinas vänner samlade, men fastern själv syns inte till någonstans. Hon är spårlöst försvunnen! Och det dröjer inte länge förrän även Mortinas vän Stella försvinner. Vad är det som händer egentligen? Vem har bjudit dit alla barnen? Och varför har fasterns murgröna vuxit sig så stor? Det är nästan som om den har börjat leva sitt eget liv ...

En spännande bok med samma härliga humor som den första boken om Mortina. Böckerna om Mortina ingår i en serie med alldeles lagom läskiga bilderböcker för ganska små läsare. En perfekt blandning av rys och mys!

Barbara Cantini, Barbara Cantini

Mortina och den förskräckliga kusinen

Relaterade artiklar

Pricken möter Tim Burton möter familjen Addams

Mortina är ett vanligt zombiebarn som bor i ett hemsökt kråkslott och lyssnar på olycksbådande musik. I den nya boken om Mortina försvinner faster Krypta samtidigt som som ett mystiskt kalas drar igång. Vad är det som händer? Roligt och rys i perfekt blandning!