Fotograf: Julia Lindemalm

Press images

Aktuell med: Stormen

Helen Ekeroth, född 1971, bor i Malmö med sin familj. Intresset för fantastik är stort och 2019 debuterade hon med Skuggan, första delen i trilogin Drakberidaren. Året därpå kom Striden, bok nummer två. 

Läs mer Dölj
149 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2020
89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2019
Skuggan
”Tänk att få gå på en skola och lära sig att rida på drakar. Tänk att få hoppa in i en värld fylld av magi. En oerhört spännande och mystisk bok för dig mellan 9–12 år.”
Sydsvenskan, Minibladet
Striden
"Striden är en välskriven fantasyberättelse av författaren Helen Ekroth, där alla olika trådar och hemligheter skapar spänning. [...] Det hela slutar med en cliffhanger som lovar mer spänning senare! Helhetsbetyg: 4." John Karlsson
BTJ
Skuggan
”Ekeroth har lyckats skapa en sån där värld som det är spännande att vara i.”
BokLus
Skuggan
”Asieninspirerad fantasy med fantastiska drakar, tuffa ryttare, vänskap och magi.”
Gotlands Allehanda

NYHETER

Den spännande fortsättningen på Skuggan

Helen Ekeroths debutbok Skuggan, första delen i serien Drakberidaren, fick ett strålande mottagande. Nu kommer den spännande fortsättningen, Striden, där spänningarna i riket trappas upp, både mellan kejsaren och rebellerna, och av att den svarta draken har väckts.

Foto: Julia Lindemalm

Drakar, magi och hemligheter

Tolvåriga Nuwa börjar på kejsarens drakberidarskola för att lära sig att tämja drakar med hjälp av magi och silverklockor. Så inleds Skuggan, den första delen i fantasytrilogin Drakberidaren, av debutanten Helen Ekeroth.

Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår