Fotograf: Kajsa Göransson

Press images

Aktuell med: Sommarskuggan och kalasbuset

Tina Mackic är tv-producenten, manusförfattaren och regissören bakom barnsuccén Sommarskuggan. Hon har jobbat med programmet Sommarlov sedan 2015 och har tidigare varit producent och reporter för populärkulturella program på Sveriges Radio. Hon är född 1986 och kommer från Kungälv. Barndrömmen var att bli handbollsproffs men ett trasigt knä gjorde att det blev media istället och hon började berätta historier i alla former. Drömmen att bli psykolog finns fortfarande kvar.

Tina debuterade som barnboksförfattare 2019 med Sommarskuggan och halloweenbuset, där hon tog den populäre tv-skurken till bokens värld. Boken blev en enorm succé och följs nu upp av Sommarskuggan och kalas-buset.

Läs mer Dölj
112 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2020
106 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2020
117 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2019

SENASTE RECENSIONERNA

Sommarskuggan och kalasbuset
Det är rolig läsning för de barn som tycker om tv-programmet. Berättelsen passar för högläsning, eller egen läsning för den mer avancerade läsaren i målgruppen - barn i åldern 6–9 år. [...] Boken är illustrerad med svartvita bilder av Johanna Arpiainen. Bilderna är tydliga och bidrar på ett bra sätt till läsupplevelsen. Avslutningsvis finns ett recept på skuggtårtan.” Maj Gustavsson
BTJ
Sommarskuggan och halloween-buset
”Det är ett riktigt äkta pusselmysterium, vilket jag tycker är roligt.”
Boktokig
Sommarskuggan och halloween-buset
”Det blir både spännande och rolig läsning, då sökandet efter vem som befinner sig i dräkten tar vid.” Maj Gustavsson
BTJ

NYHETER

Omåttligt populära Sommarskuggan busar i ny bok

Den första boken om den populära SVT-karaktären Sommarskuggan blev en av 2019 års stora läsarsuccéer – och nu är det dags för en efterlängtad uppföljare. Den här gången dyker alla barns favoritskurk upp på ett födelsedagskalas.

Fotograf: Kajsa Göransson

Skuggslem och bus med Sommarskuggan!

Sommarskuggan har under flera somrar busat med barn och vuxna i programmet Sommarlov och har blivit en superstjärna. Nu kommer äntligen den första boken om barn-tv:s främste busare! 

Fotograf: Kajsa Göransson
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår