Fotograf: Magnus Liam Karlsson

Press images

Aktuell med: Godnatt alla djur på gården

Laura Di Francesco, född i Rom 1976, utbildade sig först till dekoratör och byggde sedan på med en examen som bildkonstnär vid Accademia di Belle Arti di Roma. Japan fångade hennes intresse och under två år bodde hon där och lärde sig språket och inspirerades av landets traditioner, form och design. År 2010 flyttade hon med man och barn till Sverige och har här breddat sin yrkesverksamhet via studier i Motion Design och grafisk form på Hyper Island i Stockholm. Hon jobbar idag som motion/produktdesigner på Jayway by Devoteam i Stockholm, och dessutom som frilansande illustratör. Laura har arbetat med bilderböcker i Italien tidigare och hon har också arbetat med inrednings- och textildesign samt gjort designprogram och bilder åt ett franskt leksaksföretag.

Om arbetet med Helena Kubicek Boyes bok Sömnsagor säger Laura: Den karaktär jag har skapat för Sömnsagor är en modig person som klär sig som en sagofigur när det blir dags att resa till Sömnlandet. Hen är inte rädd att släppa taget om sina känslor, eftersom hen vet att läggdags kan vara en stund att komma lite närmare sig själv.
Jag vill förmedla känslan av att barnen kan skapa sin egen trygga värld när allt blir mörkt och lugnt. Jag började med att ta fram en palett för boken och vill inspirera barnen till att blanda sina egna färger i fantasin. Natten kan vara som en blå målarduk att fästa färg och känslor på. För mig är färg och form det bultande hjärtat i livet, i fantasin och skapandet.

Läs mer Dölj
59 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Adam Lundgren
Utgiven: augusti 2019
59 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Adam Lundgren
Utgiven: augusti 2019
59 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Adam Lundgren
Utgiven: augusti 2019
59 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Adam Lundgren
Utgiven: augusti 2019
139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2019

SENASTE RECENSIONERNA

Sömnsagor
”Instruktionerna är tydliga och bra, och sagorna ger en bra förberedelse för sömnen [...] Boken är illustrerad av Laura Di Francesco, och hennes bilder är drömska med mjuka konturer och milda färger. Författaren är leg. psykolog, mindfulnessinstruktör och KBT-terapeut specialiserad på sömnbehandling. Helhetsbetyg: 4 Maj Gustavsson”
BTJ

NYHETER

SÖMNSAGOR: sömnråd och sagor i unik mix

Sömnsagor, av psykologen Helena Kubicek Boye, bjuder på handfasta råd och sagor som lär barnen tekniker för att komma till ro och somna – mentala tekniker att ha med sig resten av livet.

Illustratör: Laura Di Francesco
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.