Tobias Söderlund

Foto av:

Kajsa Göransson

Tobias Söderlund, född 1989, bor i Stockholm och arbetar som journalist. Han debuterade 2019 med Prästgårdens hemlighet, den första delen i trilogin Spökkameran. Spökhunden Buster är en ny skräckserie för 6-9-åringarna.

Tobias Söderlund nominerades till Crimetime Award Årets barndeckare 2020 för de första två delarna i Spökkameran, och 2021 för de två första delarna i Spökhunden Buster.

Relaterat

Skräckslottet

Om boken

"/.../ levande, fartfylld och nervkittlande. Det är högt tempo, mycket action, övernaturligt och spännande." BTJ
Ellens mamma ska ha fest för att fira sin nya bok, och inte var som helst, utan på ett riktigt spökslott! Ellen, som har fått nog av hemsökta ställen, vill helst stanna hemma. Men som tur är ska Lorraine följa med – och Buster förstås.Det dröjer inte länge förrän Ellens oro blir verklighet. Det verkar mycket riktigt finnas ett spöke på slottet. Det konstiga är bara att Buster inte reagerar på det. Inte ens när Ellen ber honom att spöksöka. Och plötsligt är Buster borta.Skräckslottet är den sjätte och avslutande delen i Tobias Söderlunds och Stef Gaines serie för yngre bokslukare, som inte drar sig för att läsa om spöken och annat nervkittlande. De två första böckerna i serien, Mysteriet på kyrkogården och Docksamlarens hus, nominerades till "Årets barndeckare", Crimetime 2021.

Tobias Söderlund, Stef Gaines

Skräckslottet

Den hemliga operationen

Om boken

Finns det spöken på sjukhuset? Ellens storebror Oscar har hört rykten om det. Medan han är inlagd för operation smider syskonen planer för att ta reda på svaret. Tillsammans med Ellens bästa vän Lorraine ska de smuggla in Buster, för är det någon som kan nosa upp spöken så är det han!
Men allt går inte som planerat. Oscar blir bara sjukare och sjukare. Finns det en koppling mellan hans hälsa och spöket de jagar? Plötsligt är de indragna i ett nytt äventyr - på liv och död.Den hemliga operationen är den tredje boken i Tobias Söderlunds och Stef Gaines serie för yngre bokslukare, som inte drar sig för att läsa om spöken och annat nervkittlande.

Tobias Söderlund, Stef Gaines

Den hemliga operationen

Relaterade artiklar

De är nominerade till Crimetime Award Årets barndeckare 2021

Tobias Söderlund och Stef Gaines, aktuella med böckerna om Spökhunden Buster, och Martin Olczak och Anna Sandler, som skapat serien om den trolldomskunnige pojken Jack, är nominerade till Crimetime Award Årets barndeckare 2021. Nu kan du vara med och rösta!