Elin Sandström

Foto av:

Albin Händig

Elin Sandström (född 1988), bor i Stockholm och är illustratör och konstnär. Hon har bland annat illustrerat Mats Strandbergs och Jenny Jägerfelts Monster i terapi, Ingelin Angerborns Flickan utan ansikte och Eva Franz Hemligheten i Helmersbruk.

Elin Sandströms första egna bok Vilse är en genomillustrerad rysare för lågstadiet och uppåt.

Relaterat

Pestblommor

Om boken

Jag ska berätta hur det var den där hösten.
Jag tänker börja med den största hemligheten av alla.Jag ska erkänna det värsta av allt:Jag ville bara att hon skulle sluta skrika.Det är hösten 1710 och pesten brer ut sina svarta vingar över Stockholm. Magdalena och hennes lillasyster Ebba tvingas flytta från huvudstaden när deras mor dör i den fruktade sjukdomen. De ska bo på Svartdamm slott, hos en moster de aldrig träffat.Slottet är vackert, men rummen står tomma och det finns knappt något tjänstefolk kvar. Det är bara början på mysterierna. Varför verkar moster Katarina hata Magdalena? Vem är den skrämmande prästen, som kommer till slottet varje vecka? Och varför får Magdalena inte träffa Katarinas styvson, eller ens ställa frågor om honom?Pestblommor är en vacker och kuslig berättelse om förbjuden kärlek och mörka hemligheter ur det förflutna. Med bilder av Elin Eplet Sandström.

Mats Strandberg, Elin Sandström

Pestblommor

Vilse

Om boken

Agnes brukar ofta ta vägen genom skogen, men en dag går allt fel. Riktigt fel. Hon känner varken igen träden, stenarna eller stubbarna, och stigen där hon brukar gå är som försvunnen. Agnes är vilse!
Som tur är träffar Agnes en flicka mitt i skogen. Hon är också vilse, men hon minns ingenting, inte ens vem hon är. Det enda hon vet är att hon har tappat fem magiska stenar som Agnes måste hjälpa henne att hitta. Men efter ett tag börjar Agnes fundera. Beter sig inte flickan lite märkligt? Hur kan man ha glömt precis allt? Vem är hon egentligen och var kommer hon ifrån?

Vilse är en genomillustrerad berättelse om att möta sina rädslor och vara modigare än man egentligen vågar. De fantastiska bilderna skapar en krypande, gotisk rysarstämning, men är också en färgsprakande hyllning till naturen.
Elin Eplet Sandström är konstnär och illustratör, bosatt i Stockholm. Det här är hennes första egna bok.

Elin Sandström, Elin Sandström

Vilse

Relaterade artiklar

Kärlek och skräck i pestdrabbat 1700-tal

Mats Strandberg har skrivit flera hyllade och prisbelönta böcker för barn och unga, bland dem Engelforstrilogin och Slutet. Nu är han tillbaka med Pestblommor – en kuslig bok om sjukdom, girighet och farliga hemligheter. Boken illustreras av hyllade Elin Eplet Sandström.