Fotograf: Magnus Liam Karlsson

Press images

Aktuell med: Jag klyver er itu

Tamara Mivelli, född 1989, är bosatt i Stockholm. Hon jobbar som statsvetare inom kulturområdet och har gått på Biskops Arnö författarskola. Jag klyver er itu är hennes debut.

Läs mer Dölj
139 kr Bok - Flexband
Utgiven: januari 2020
Jag klyver er itu
”Minimalistisk, poetisk debutroman om Mary som befinner sig i flera mellanrum: mellan barn och vuxen, mellan två olika kulturer och mellan två föräldrar som håller på att skiljas.” Lotta Olsson
Dagens Nyheter
Jag klyver er itu
”Korta och klockrena dialoger varvas med minnen och betraktelser av vardagen. [...] Det våldsamma utanförskapet är utbytt mot ett lågmält mellanförskap och resultatet känns både nyskapande och angeläget.” Lydia Wistisen
Dagens Nyheter
Jag klyver er itu
”Tamara Mivellis debutroman är uppbyggd av korta, kärnfulla stycken och lösryckta, pricksäkra scener. Den handlar om ursprung, familjer, kärlek och uppbrott. Det är sparsmakat – och skitbra.”
Vi Läser
Jag klyver er itu
”Knivskarp blick på svennighet och rasism [...] en poetisk och saklig roman för unga vuxna, där varje mening speglar något större.”
Helsingborgs Dagblad

NYHETER

Tamara Mivelli tilldelas Hjärtans fröjd-priset

Tamara Mivelli är den första att få det nyinstiftade litteraturpriset som delas ut till årets bästa svenska ungdomsroman av region Blekinge.

Fotograf: Magnus Liam Karlsson

”Det är sparsmakat – och skitbra”

Tamara Mivellis debutroman Jag klyver er itu hyllas nu av kritikerna. ”Det är en mycket lovande debut”, skriver Gunnar Ardelius i Expressen.

Fotograf: Magnus Liam Karlsson

Stark debut om rotlöshet

Debutanten Tamara Mivelli skriver om vardagliga saker på ett knivskarpt sätt: Om att vända familjen ryggen, kanske inte vara så kär och att försöka bli svensk men tappa bort någonting på vägen.

Fotograf: Magnus Liam Karlsson
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår