Fotograf: Magnus Liam Karlsson

Press images

Aktuell med: Imperiets arvingar 5: Fängelseflykten

Oskar Källner, född 1978, har nyligen flyttat från Uppsala tillbaka till sin uppväxtstad Jönköping. Han har tidigare givit ut flera fantasyromaner, två bilderböcker och ett stort antal noveller. Sina noveller har han också vunnit åtskilliga priser för. Han är publicerad på flera språk, senast i det kanadensiska SF-magasinet Solaris. Utöver detta är han engagerad i SF-Sverige och medverkar i skrivarpodden Fantastisk Podd.

Läs mer Dölj
89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: april 2021
89 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Katharina Cohen
Utgiven: september 2020
99 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2020
99 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2020
Imperiets arvingar 5: Fängelseflykten
”Författaren Oskar Källner ger oss en fartfylld, fantasifull, gripande och intressant läsning. Helhetsbetyg: 5.” Fia Idegård
BTJ
Minnesskrinet
”Källner och Johnsson levererar återigen högkvalitativ barnlitteratur som tar med oss på ett medryckande rymdäventyr ... Detta är verkligen en otroligt välarbetad serie som älskas lika mycket av mig som tioåriga sonen.  Imperiets arvingar väcker sann läsglädje!”
@barnboksfamiljen
Minnesskrinet
”Har ni inte läst hela serien än? Vilken tur du har som har den framför dig, jag är avundsjuk. [...] Hur mycket spännande saker kan man egentligen trycka in i en bok? Oskar Källner är en mästare på det. Vi kastas från händelse till händelse, den ena mer dramatisk än den andra, men samtidigt hänger allt ihop och ingen röd tråd lämnas hängande. [...] Karl Johnssons illustrationer är detaljerade och perfekta till det här.
Mariasbokhylla
Minnesskrinet
”Så slutresultatet blir ännu en underhållande del i en serie som är en stor homage till genren.”
Håkans Hylla

NYHETER

Imperiets framtid står på spel

Nu kommer den spännande fortsättningen på Oskar Källners och Karl Johnssons science-fiction-serie för mellanstadiebarn, Imperiets arvingar. I den fjärde boken,  Minnesskrinet, får vi åter följa besättningen på rymdskeppet Stillheten. Och nu står imperiets framtid på spel!

Illustratör: Karl Johnsson

Sprudlande teamwork på distans

De kände knappt varandra när de påbörjade ett tioboks-projekt. Halvvägs in i bok fyra hörs de fortfarande varje dag – men har inte träffats på nästan ett år. Vi stämde (digital) träff med Oskar Källner och Karl Johnsson för att prata om framgångsrikt samarbete på avstånd.

Illustration: Karl Johnsson

Nominerad till Barnens Romanpris i Karlstad 2020!

Bortförda, som är den första boken i science-fiction-serien Imperiets arvingar, har nominerats till Barnens Romanpris i Karlstad. Nu kommer 27 klasser i åk 6 att rösta på sin favorit och i januari avslöjas vilken bok som vann. 

Illustratör: Karl Johnsson

Den storslagna rymdresan går vidare

Nu kommer tredje delen i Imperiets arvingar, Oskar Källners och Karl Johnssons episka science fiction-berättelse för mellanstadiebarnen. Ett rymdepos som rymmer både färgsprakande underverk och dunkla mysterier, fartfyllda äventyr och skrämmande möten med det okända.

Illustration: Karl Johnsson

Imperiets arvingar: Ett rymdepos i världsklass

Spänn fast säkerhetsbältet, för nu är det dags för en storslagen rymdresa! Den tar avstamp i en mammas försvinnande i Uppsala, men snart befinner sig huvudpersonerna långt ute i rymden och jagar märkliga varelser.

Illustration: Karl Johnsson
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår